MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Φεστιβάλ Αθηνών: Χορευτικές μάχες στην Πειραιώς 260

Το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest, έρχεται 19-20 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260, για ένα διήμερο γεμάτο χορευτικά Battles με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών από όλη την Ελλάδα.

All Style Battle | Φώτο: Pinelopi Gerasimou
All Style Battle | Φώτο: Pinelopi Gerasimou
Monopoli Team

Οι εκδηλώσεις του Layers of Street, της νέας σκηνής του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου που φέρνει την street χορευτική κουλτούρα σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διάλογο με το θέατρο και το σύγχρονο χορό, κορυφώνονται με το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest, ένα διήμερο αφιερωμένο στην πιο χαρακτηριστική και δυναμική έκφραση της hip hop κουλτούρας: τα χορευτικά Battles, 19-20 Ιουνίου, στην Πειραιώς 260.

Breakdance Battle

Γνήσια έκφραση της κουλτούρας του δρόμου της δεκαετίας του ΄70, τα χορευτικά battles αποτέλεσαν τρόπο έκφρασης, αλλά και πολεμικό μέσο σύγκρουσης και επίλυσης διαφορών για τους νέους της  αφροαμερικανικής και πορτορικανικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Με την εισβολή του hip hop στην pop κουλτούρα σε ΗΠΑ και Ευρώπη τη δεκαετία του ΄80, τα χορευτικά breakdance και all style battles, εξελίχθηκαν ραγδαία σε μια από τις δημοφιλέστερες χορευτικές πρακτικές διεθνώς, φτάνοντας τη δεκαετία του ΄90 και στην Ελλάδα.

All Style Battle | Φώτο: Pinelopi Gerasimou

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021 δημιουργεί τον χώρο και τις προϋποθέσεις ώστε οι φόρμες, οι συμβολισμοί και η δυναμική των hip hop battles να αποκτήσουν τη δική τους θέση στο σύμπαν της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ36 Ελληνικοί Χοροί του Νίκου Σκαλκώτα, από τη Φιλαρμόνια στο Ηρώδειο12.09.2018

Με τη συμμετοχή σπουδαίων χορευτών από όλη την Ελλάδα και με καταξιωμένους κριτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα battles του Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Την πρώτη μέρα (19/6), η κατηγορία θα είναι Break 1vs1 και θα συμμετέχουν μόνο breakdancers (Β-boys & B-girls) ατομικά, ενώ τη δεύτερη ημέρα (20/6) θα είναι Hip Hop (All Style) 1vs1, και θα διαγωνιστούν ατομικά χορευτές και χορεύτριες από διαφορετικά στυλ του χιπ χοπ (hip hop, popping, locking, break).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τιμές Εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 15€ • Ζώνη Α΄ 10€ • Φοιτητικά / 65+ / Καλλ. Σωματείων 8€ • Αμεα / Ανέργων / Σπουδαστικό Καλλ. Σχολών 5€
Πληροφορίες: Προπώληση: ticketservices.gr
Παραστάσεις: Σάββατο 19 Ιουνίου και Κυριακή 20 Ιουνίου, στις 22:00
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/urban-dance-contest/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: http://aefestival.gr/ | Πειραιώς 260, Καλλιθέα. Τηλ: 21 0928 2900
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ειδική προσφορά για τη «Locandiera»
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
Θεατρικά Νέα
Το Εθνικό τιμά την Ημέρα Θεάτρου με τον “Βυσσινόκηπο” σε ζωντανή μετάδοση στην Κάρπαθο
Θεατρικά Νέα
Το θέατρο μέσα από τα μάτια του Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Εργαστήρια δημιουργικού χορού για οικογένειες με παιδιά
Θεατρικά Νέα
Σωσμένος: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη συνεργασία Μπισμπίκη-Κιτσοπούλου
Θεατρικά Νέα
Cleansed: Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά για 2η σεζόν στο Ίδρυμα Κακογιάννης – Έναρξη προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μπέλλος: Παγκόσμιες Ημέρες Πόιησης και Θεάτρου με προσφορά στα εισιτήρια
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Η Κουζίνα»
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια», με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε καλοκαιρινή περιοδεία – Έναρξη προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Ελίζα: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα με οικογενειακή προσφορά στα εισιτήρια