MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
DESIGN

Από το Bridgerton μέχρι τον Harry Potter: Γραφεία σε κήπους, εμπνευσμένα από την ποπ κουλτούρα

Μία ομάδα σχεδιαστών εμπνεύστηκε από τις αγαπημένες μας σειρές και ταινίες και σχεδίασε έξι γραφεία που θα σας κάνουν να θέλετε να δουλεύετε μόνο από τον κήπο σας.

Το γραφείο του Δούκα του Χέιστινγκς του Bridgerton, credits: Household Quotes
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Είναι γεγονός ότι η πανδημία άλλαξε πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες, από τη διασκέδαση μέχρι την εργασία μας. Έτσι, όταν οι περισσότεροι αρχίσαμε να δουλεύουμε από το σπίτι, η ιδέα ενός… “καταφύγιου”, που θα παρείχε απόλυτη ησυχία και -γιατί όχι;- μία όμορφη θέα στην αυλή, άρχισε να γίνεται όλο και πιο ελκυστική.

Κάπως έτσι η ομάδα του Household Quotes αποφάσισε να κάνει πράξη την μεγαλύτερη επιθυμία μας και να σχεδιάσει έξι πανέμορφα “καταφύγια”-γραφεία, που ταιριάζουν απόλυτα σε έναν κήπο ή μία αυλή. Και φυσικά, η έμπνευση δεν σταματά εδώ, αφού οι σχεδιαστές αναρωτήθηκαν πώς θα ήταν αν οι αγαπημένοι μας χαρακτήρες της τηλεόρασης και του σινεμά δούλευαν από το σπίτι.

Έτσι, εμπνεύστηκαν από έξι αγαπημένα “αφεντικά” της ποπ κουλτούρας και δημιούργησαν τα ιδανικά γραφεία για αυτούς. Από τον Don Draper του Mad Men μέχρι τον Michael Scott του The Office, λοιπόν, αυτά είναι έξι γραφεία που θα σας κάνουν να θέλετε να δουλεύετε μόνο από τον κήπο σας!

Πώς θα ήταν το γραφείο του Michael Scott του The Office;

Ο Michael Scott σίγουρα δεν είναι το πιο… φυσιολογικό αφεντικό. Ας είμαστε ειλικρινείς, τις περισσότερες ώρες δεν δουλεύει, αλλά αποσπά τους άλλους -και τον εαυτό του. Έτσι, ένα καλυβάκι στη μέση ενός κήπου ίσως να ήταν το καταλληλότερο γραφείο για εκείνον, για να… κάνει επιτέλους τη δουλειά του.

Αν έχετε δει το The Office, τότε το εξωτερικό αυτού του γραφείου να μοιάζει οικείο. Αυτά τα κλασικά, κάπως βιομηχανικά γκρι χρώματα, αυτό το τετραγωνισμένο κτίριο, τα πάντα σε αυτό το καλυβάκι φωνάζουν επαγγελματισμό και αποτελεσματικότητα.

Το γραφείο του Mr. Burns (The Simpsons)

Ο Charles Montgomery Burns, γνωστός και ως “Monty” ή Mr. Burns, είναι ίσως το πιο κακόφημο αφεντικό στην τηλεόραση. Ως ιδιοκτήτης του Springfield Nuclear Power Plant, συμβαίνουν πολλά στο γραφείο του: άνθρωποι πέφτουν, τους παρακολουθούν, και φυσικά μια φορά άνοιξε μία… πύλη προς την κόλαση! Έτσι, οι σχεδιαστές του Household Quotes σχεδίασαν το ιδανικό γραφείο για τον Mr. Burns, ένα καταφύγιο για τον υπέρτατο κακό, που φωνάζει “προσοχή” από μακριά. 

Don Draper’s Office (Mad Men)

Ο Don Draper είναι ίσως ο πιο αδίστακτος διαφημιστής που έχουμε δει σε σειρά. Είναι αποφασιστικός, φιλόδοξος, αλλά και… μισογύνης, ενώ η διατροφή του περιλαμβάνει μόνο ουίσκι και τσιγάρα. Στη σειρά, το γραφείο του αλλάζει πολλές φορές ανά τις σεζόν. Η αλήθεια όμως είναι ότι ποτέ δεν δεν θα τον φανταζόμασταν μακριά από την Νέα Υόρκη και μάλιστα σε έναν κήπο.

Παρ’ όλ’ αυτά, αν έπρεπε να δουλέψει στη φύση, τότε σίγουρα θα επέλεγε ένα γραφείο όπως αυτό που σχεδίασαν στο HouseholdQuotes, με μεγάλα παράθυρα, με υπέροχη θέα, για απόλυτη χαλάρωση.

Το γραφείο του Σάιμον Μπάσετ στο κάστρο του Κλάιβεντον (Bridgerton)

Ο Σάιμον Μπάσετ (γνωστός και ως Δούκας του Χέιστινγκς) είναι μάλλον ο μόνος χαρακτήρας σε αυτή τη λίστα που θα μπορούσε να συνηθίσει να δουλεύει από το σπίτι. Εξάλλου και στο Bridgerton το γραφείο του ήταν μέσα στο σπίτι του, το οποίο όμως ήταν μέσα σε ένα παλάτι. Επομένως, το “καταφύγιό” του θα έπρεπε να είναι άκρως λαμπερό και πολυτελές.

Το γραφείο του Δούκα του Χέιστινγκς του Bridgerton, credits: Household Quotes

Το γραφείο του Δούκα του Χέιστινγκς του Bridgerton, credits: Household Quotes

Γι’ αυτό, η σχεδιαστική ομάδα του Household Quotes δημιούργησε ένα ζεστό, αλλά πολυτελές γραφείο σε κίτρινες και πράσινες αποχρώσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Οι χρυσές λεπτομέρειες, το ξύλινο πάτωμα και ο μεγάλος πίνακας θα άρεσαν σίγουρα στον Δούκα, αν κρίνουμε από το παλάτι του.

Το γραφείο της Leslie Knope (Parks and Recreation)

Η Leslie Knope ήταν υπεύθυνη στο τμήμα του Parks and Recreation. Είναι εργασιομανής, φιλόδοξη και αισιόδοξη. Έτσι, είναι σίγουρο ότι θα λάτρευε αυτό το γραφείο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το Δημαρχείο του Pawnee, δηλαδή με διπλές πόρτες και κάθετες γραμμές.

Το εσωτερικό του δωματίου είναι εξίσου απλό, με γκρι χρώματα και μίνιμαλ αισθητική. Η Leslie εξάλλου χάνει εύκολα τη συγκέντρωση της, οπότε αυτό θα τη βοηθούσε ακόμα περισσότερο. Και τέλος, δεν θα ήταν γραφείο του Parks & Rec χωρίς μερικά σημαντικά πρόσωπα, σημαίες και ένα… περίεργο αλλά όμορφο δώρο: “Στην Leslie, από τον Larry B” -αν έχετε δει τη σειρά, σίγουρα καταλάβατε!

Και τέλος το γραφείο του Dumbledore (Harry Potter)

Το γραφείο του Dumbledore δεν γίνεται παρά να είναι ένα… φανταστικό μέρος. Γεμάτο ισχυρά και μαγικά αντικείμενα, αλλά και πολλά μυστικά φανταζόμαστε λοιπόν το γραφείο του -ακόμα κι αν ήταν σε έναν κήπο.

Έτσι, το εξωτερικό του γραφείο του συνδυάζει τη μαγεία του Hogwards με την αισθητική της καλύβας του Hagrid. Τα παράθυρα είναι μικρά, οι γραμμές στρογγυλεμένες, ενώ η αυλή θα μπορούσε εύκολα να φιλοξενεί τα διάσημα δέντρα του Απαγορευμένου Δάσος. Παράλληλα, το εσωτερικό μοιράζεται την ίδια μαγεία και φυσικά είναι γεμάτο βιβλία, μπουκάλια (ιδανικά για μαγικά φίλτρα), αλλά και προσωπικά αντικείμενα, όπως φωτογραφίες που σίγουρα θα ήθελε να έχει στο γραφείο του ο Dumbledore.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό το Bridgerton μέχρι το Crown: Οι πιο διάσημες σκηνές του Netflix με… LEGO12.09.2018

Με πληροφορίες από το Household Quotes

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b