MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Γαλιάντρα: Η Γωγώ Δελογιάννη σερβίρει ενδιαφέρον street food στην πιο πολύχρωμη καντίνα της Αθήνας

Επισκεφτήκαμε την ολοκαίνουρια Γαλιάντρα στο Μεταξουργείο, δοκιμάσαμε τις απίστευτες street food προτάσεις της Γωγώς Δελογιάννη και “ανακαλύψαμε” ξανά την πλατεία Αυδή.

Η Γαλιάντρα στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, φωτογραφία: monopoli.gr
Η Γαλιάντρα στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, φωτογραφία: monopoli.gr
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός -ή τουλάχιστον δεν μας φάνηκε τόσο πολύς λόγω της καραντίνας- από τότε που δοκιμάσαμε για τελευταία φορά τα πιάτα της Γωγώς Δελογιάννη στη Στοά Φιξ. Σίγουρα, όμως, έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Η Στοά Φιξ, το πρώτο εγχείρημα της αγαπημένης chef, έκλεισε λόγω του lockdown λίγους μόλις μήνες μετά τα εγκαίνιά του, ενώ δεν μπόρεσε να ανοίξει τώρα με την άρση των μέτρων και το άνοιγμα της εστίασης, καθώς ο χώρος στον οποίο βρισκόταν (ένα πανέμορφο υπόγειο σε μία στοά της Αιόλου) θεωρείται εσωτερικός.

Έτσι, νομίζαμε ότι θα αργήσουμε πολύ μέχρι να απολαύσουμε ξανά τα θρυλικά κεφτεδάκια και τα πάντα νόστιμα (και πρωτότυπα) πιάτα της Γωγώς Δελογιάννη, μέχρι που μάθαμε ότι το Μεταξουργείο θα φιλοξενούσε το νέο εγχείρημα της σε συνεργασία με την Νέλλη Μποφίλιου του Μπλε Παπαγάλου και τον Μιχάλη Δημάκο, μία καντίνα με όνομα “Γαλιάντρα”.

Η Γαλιάντρα στεγάζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο της πλατείας Αυδή, φωτογραφία: monopoli.gr

Η Γαλιάντρα στεγάζεται σε ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο της πλατείας Αυδή, φωτογραφία: monopoli.gr

Για το πιο ενδιαφέρον street food στη Γαλιάντρα

Πράγματι, εδώ και μία εβδομάδα περίπου, η Γαλιάντρα έχει ανοίξει τις “πόρτες” της στην πλατεία Αυδή, δίπλα ακριβώς στον Μπλε Παπαγάλο, και υποδέχεται καθημερινά πελάτες, οι οποίοι είτε έρχονται συγκεκριμένα για τα πιάτα της Γωγώς Δελογιάννη, είτε περνώντας από το κάποτε άδειο οικόπεδο της πλατείας, δεν μπορούσαν να προσπεράσουν την καντίνα, με τα πολύχρωμα βαρέλια, τα σημαιάκια και τα λαμπάκια στον ουρανό.

Σάντουιτς με κοκκινιστό μοσχαράκι, πιπεριές Φλωρίνης και πέστο στη Γαλιάντρα, φωτογραφία: monopoli.gr

Σάντουιτς με κοκκινιστό μοσχαράκι, πιπεριές Φλωρίνης και πέστο στην πολύχρωμη Γαλιάντρα, φωτογραφία: monopoli.gr

Έτσι, εκεί που κάποτε βρισκόταν ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο, σήμερα βρίσκεται η πιο πολύχρωμη καντίνα της Αθήνας, που γεμίζει χρώμα και αρώματα την πλατεία με τα πεντανόστιμα πιάτα της Γωγώς, που αυτή τη φορά έρχεται να συστήσει την Αθήνα στο πιο ενδιαφέρον street food της πόλης.

Εκτός από τα θρυλικά κεφτεδάκια της Γωγώς -που είναι must, στη Γαλιάντρα θα δοκιμάσετε καταπληκτικό τραβηχτό χοιρινό με πίκλες και μουστάρδα σε ψωμάκι hot dog, σάντουιτς με σιγοβρασμένο κοκκινιστό μοσχαράκι (καλύτερο κι από μαμαδίστικο!) με πιπεριές Φλωρίνης, πέστο και τσαλαφούτι, εκπληκτικό vegan burger, δροσιστική σαλάτα με ντοματίνια, αλλά και τρομερά cocktails, που συμπληρώνουν τέλεια την πιο ενδιαφέρουσα γαστρονομική εμπειρία στην πιο ιδιαίτερη καντίνα της Αθήνας.

Σάντουιτς με μοσχαράκι, φωτογραφία: monopoli.gr

Σάντουιτς με μοσχαράκι, φωτογραφία: monopoli.gr

Τα διάσημα κεφτεδάκια της Γωγώς Δελογιάννη, φωτογραφία: monopoli.gr

Τα διάσημα κεφτεδάκια της Γωγώς Δελογιάννη, φωτογραφία: monopoli.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα νέα στέκια που κάνουν πιο “νόστιμη” την Αθήνα μετά το lockdown12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γαλιάντρα, Γιατράκου 4, Μεταξουργείο

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b