MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΙΟ

H Αθήνα καλωσορίζει το δικό της Ολυμπιακό Μουσείο στο Golden Hall

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό και σηματοδοτεί έναν νέο προορισμό στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Η αίθουσα που παρουσιάζει την Ιστοριογραμμή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Credits: ©Math Studio
Monopoli Team

Ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από μία χρονολογική αφήγηση, κατά την οποία αναδεικνύονται οι τρεις μεγάλοι σταθμοί του Ολυμπιακού Ιδεώδους: η Γέννηση (Αρχαία Ολυμπία), η Αναβίωση (Αθήνα 1896) και η Επιστροφή των Αγώνων στην Ελλάδα (Αθήνα 2004).

Το Μουσείο φιλοδοξεί να προβάλει τις Αρχές και τις Αξίες, τη δομή του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος,  το μήνυμα της παγκόσμιας Ειρήνης, τα Αθλήματα και τους Αθλητές, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, τους Οργανισμούς και τα Ιδρύματα. Αναδεικνύεται ο «Αγώνας» και η διαρκής προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τον εαυτό του, σε κάθε πτυχή της ζωής του. Η ιδέα του «Αγώνα» αποτέλεσε και την έμπνευση για το σχεδιασμό της Μόνιμης Έκθεσης του Μουσείου.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Η αίθουσα που είναι αφιερωμένη στους Αθλητές και τα Ολυμπιακά Αθλήματα. Credits: ©Math Studio

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. με στόχο να στεγάσει ένα σημαντικό μέρος της Ολυμπιακής κληρονομιάς της χώρας, αλλά και να αναδείξει τη μοναδική συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος και την Αθήνα ως Ολυμπιακή Πρωτεύουσα.

Για την τεκμηρίωση των Εκθεμάτων, η μουσειολογική ομάδα συνεργάστηκε με περισσότερους από 40 Εθνικούς και Διεθνείς Πολιτιστικούς φορείς, ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά των δωρητών, Ελλήνων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, ιδιωτών συλλεκτών και μελών της Ολυμπιακής οικογένειας οι οποίοι παραχώρησαν μετάλλια και προσωπικό εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Με 58 νέα εκθέματα ανοίγει ξανά για το κοινό12.09.2018

Τo Μουσείο υιοθετεί τεχνικές ψυχαγωγικής εκμάθησης τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας μια πληθώρα εκθεσιακών και ερμηνευτικών μέσων, διαδραστικά εκθέματα (υβριδικά και ψηφιακά) και εγκαταστάσεις με πρωτότυπα τεκμήρια και κειμήλια, από την αρχαιότητα έως τις σύγχρονες Ολυμπιακές διοργανώσεις, συνθέτοντας μια μοναδική βιωματική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Η αίθουσα που αναπαριστά το Καλλιμάρμαρο. Credits: ©Math Studio

Το καφέ – εστιατόριο «1896» και το πωλητήριο

Στους επιμέρους χώρους του Μουσείου, δημιουργείται ένα νέο σημείο συνάντησης, το καφέ – εστιατόριο «1896», με ελληνική και μεσογειακή ταυτότητα, στο οποίο μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τον καφέ ή το γεύμα τους, με θέα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.). Επιπλέον, στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα αποκλειστικής πώλησης των επίσημων προϊόντων του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας, οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν υπέροχα αναμνηστικά και δώρα, μέσα από τη μεγάλη συλλογή που διαθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα θεωρητικά αντικείμενα. Έργα 2017-2020: Έκθεση του Ηλία Παπαηλιάκη στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων12.09.2018

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το οποίο είναι προσβάσιμο σε όλους, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Βρίσκεται στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου Golden Hall, συνδέεται μέσω πεζογέφυρας με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), και αποτελεί μέλος του Διεθνούς Δικτύου Ολυμπιακών Μουσείων. Τελεί, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας φιλοξενεί το αυθεντικό πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων και τις αναλλοίωτες αξίες του Ολυμπισμού κάνοντας τον κάθε επισκέπτη να νιώσει τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Μουσείο, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα athensolympicmuseum.org και μέσω των επίσημων σελίδων στα κοινωνικά μέσα: Facebook: Athens Olympic Museum / Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας και Instagram: @AthensOlympicMuseum.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b