MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΥΠΠΟΑ: Τα μουσεία μάς υποδέχονται ξανά (βίντεο)

Τα μουσεία ανά την επικράτεια είναι έτοιμα να υποδεχθούν ξανά το κοινό από την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Εθνική Πινακοθήκη
Monopoli Team

Το ασφαλές άνοιγμα των μουσείων προστίθεται στην εύρυθμη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, που είναι ανοιχτοί για τους επισκέπτες από τις 22 Μαρτίου, και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την σταδιακή επαναλειτουργία των πολιτιστικών υποδομών της χώρας.

Εθνική Πινακοθήκη

«Λίγο πριν την ημέρα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τα μουσεία ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους για τους πολίτες της χώρας και τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο», δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. «Ενόψει της δυναμικής έναρξης της τουριστικής περιόδου, βασική μας μέριμνα είναι η ασφαλής επιστροφή του κοινού στους χώρους πολιτισμού, οι οποίοι παρέμειναν κλειστοί επί μακρόν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που επέβαλλαν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι γκαλερί ανοίγουν ξανά: Περιδιάβαση σε 10+1 εκθέσεις εικαστικών12.09.2018

Η Εθνική Πινακοθήκη είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό από τις 14 Μαΐου, ενώ τις πόρτες τους ανοίγουν μέσα στο Μάιο και οι νέοι μουσειακοί χώροι στο Μέγαρο Τσίλλερ – Λοβέρδου στην Αθήνα και στην Αρέθουσα στη Χαλκίδα. Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια (ανάλογα της εστίασης), όπως και τα πωλητήρια (ανάλογα των εμπορικών καταστημάτων) από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού φροντίζει για την ομαλή επανένταξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στην καθημερινότητα των πολιτών».

Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Youth Pass 2026: Από 1η Απριλίου οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι
Επίκαιρα
Stop scrolling: Η δίκη των Τεμπών, η Hannah Montana και τα 40€ που θα μάς σώσουν
Επίκαιρα
Αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια: Το κόστος καυσίμων εκτοξεύει τις τιμές
Επίκαιρα
Fuel Pass: Πώς θα γίνουν οι πληρωμές στους δικαιούχους – Οι προϋποθέσεις
Επίκαιρα
«Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή»: Το θέατρο μέσα από τα λόγια εκείνων που το αγάπησαν
Επίκαιρα
Αγοραστική δύναμη: Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της ΕΕ, με τη Βουλγαρία
Επίκαιρα
Πάσχα 2026: Το προτεινόμενο ωράριο καταστημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών
Επίκαιρα
Τουρισμός για όλους 2026: Ανοίγει η πλατφόρμα – Έως και 600€ για διακοπές
Επίκαιρα
25η Μαρτίου: Δωρεάν η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης
Επίκαιρα
Fuel Pass 2026: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια – Πώς να κάνετε την αίτηση
Επίκαιρα
Μετρό: Ποιοι δύο σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από σήμερα
Επίκαιρα
Παρελάσεις στην Αθήνα- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς