MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

TV5MONDE: Μάιος με αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Ο γαλλόφωνος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός TV5Monde πραγματοποιεί τον Μάιο ένα αφιέρωμα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με βραβευμένες ταινίες, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από τα παρασκήνια.

TV5MONDE
«J'ai tué ma mère»
Monopoli Team

Για άλλη μία χρονιά φέτος, εξαιτίας της πανδημίας, η διάσημη ανάβαση των σκαλιών δεν θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Το κόκκινο χαλί δεν θα ξετυλιχτεί. Αναμένοντας την επιστροφή των καλλιτεχνών στην Κρουαζέτ (τον Ιούλιο), το TV5MONDE μας δίνει ραντεβού με την 7η τέχνη προβάλλοντας μία επιλογή βραβευμένων ταινιών από προηγούμενα έτη : Πέντε συγκινητικές, οδυνηρές, αξέχαστες, μεγάλου μήκους ταινίες.

TV5MONDE: Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

«J’ai tué ma mère» | Κυριακή 16 Μαϊου στις 22:00 (ώρα Ελλάδος)

Του Ξαβιέ Ντολάν

Η συγκρουσιακή σχέση αγάπης-μίσους μίας μητέρας και γιου. Στην πρώτη ταινία αυτού του θαυμάσιου σκηνοθέτη, ένας έφηβος μισεί τη μητέρα του σε βαθμό έλκους. Τα γούστα και η προσωπικότητά της τον τρομάζουν εξίσου με την βρώμικη άγνοιά του. Με υπότιτλους.

* Δεκαπενθήμερο σκηνοθετών (Κάννες, 2009)

«Plaire, aimer et courir vite» | Πέμπτη 20 Μαϊου στις 22:00 (ώρα Ελλάδος)

Του Κριστόφ Ονορέ

Μέχρι να μάθουμε να αγαπιόμαστε, θα είναι αργά. Στο Παρίσι, τη δεκαετία του ’90, ένας νέος άνδρας γεμάτος ζωντάνια γνωρίζει τον Ζακ, έναν συγγραφέα δανδή. Ξεκινάει έτσι μία σχέση πάθους. Ο χρόνος πιέζει όμως : ο Ζακ πεθαίνει από aids. Αυτόν τον έρωτα θα πρέπει να τον ζήσουν γρήγορα. Με υπότιτλους.

*Επίσημη επιλογή (Κάννες, 2018)
Βραβείο Louis-Delluc (2018)

«Les amours imaginaires» | Κυριακή 23 Μαϊου στις 22:00 (ώρα Ελλάδος)

Του Ξαβιέ Ντολάν

Στους τρεις, υπάρχει προφανώς ένας επιπλέον, εάν θέλει να είναι κανείς ζευγάρι. Δύο φίλοι, ερωτευμένοι με το ίδιο πρόσωπο, επιδίδονται σε μία κακόβουλη μονομαχία για να την κατακτήσουν. Ο καθένας τους ερμηνεύει με ψύχωση τις διφορούμενες και καταστροφικές συμπεριφορές του αντικειμένου του πόθου τους. Με υπότιτλους.

*Επίσημη επιλογή Ένα κάποιο βλέμμα (Κάννες, 2010)

«La loi du marché» | Πέμπτη 27 Μαϊου στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) Online

Του Στεφάν Μπριζέ

Ένας δηκτικός πίνακας της κρίσης της εργασίας. Μετά από 20 μήνες ανεργίας, ένας απογοητευμένος αλλά πρόθυμος πενηντάρης βρίσκει μία νέα δουλειά η οποία σύντομα θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα ηθικό δίλημμα. Προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του πόσα θα μπορέσει να δεχτεί; Με υπότιτλους.

*Βραβείο ανδρικής ερμηνείας (Κάννες, 2015)

«Sofia» | Κυριακή 30 Μαϊου στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) TV5MONDE

Της Μεριέμ Μπενμ’Μπαρέκ

Όταν το θύμα είναι ένοχο. Μετά από μια άρνηση εγκυμοσύνης, η Σοφία, μία νέα κοπέλα από το Μαρόκο, θεωρείται παράνομη όταν γεννάει ένα παιδί εκτός γάμου. Έχει 24 ώρες για να βρει μία λύση προτού το νοσοκομείο ειδοποιήσει τις αρχές… Με υπότιτλους.

*Βραβείο σεναρίου (Ένα κάποιο βλέμμα, Κάννες 2018)

Επιπλέον + των βραβευμένων ταινιών…

Δείτε ρεπορτάζ και συνεντεύξεις όσων μετέτρεψαν τις Κάννες σε φεστιβάλ αναφοράς… Ένα ταξίδι στα παρασκήνια του φεστιβάλ με το TV5MONDE plus, τη νέα πλατφόρμα με βίντεο κατά παραγγελία.

*Ραντεβού στην εφαρμογή και στο tv5mondeplus.com.

«Αποκαλύπτονται στην Κρουαζέτ» | Από τις 5 Μαϊου TV5MONDE

Ο Xavier Dolan, οι αδελφοί Dardenne, ο Claude Lelouch…  Αποκλειστικές συνεντεύξεις και ανάβαση των σκαλιών με ηθοποιούς, σκηνοθέτες και πολλούς άλλους.

«Η λάμψη του κινηματογράφου από το Κεμπέκ»

Με τον Ξαβιέ Ντολάν, μεταξύ άλλων, αναζητάμε τους λόγους της επιτυχίας του Κεμπέκ στην βιομηχανία του κινηματογράφου διεθνώς.

*Δείτε το ρεπορτάζ. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για το TV5MONDE

Από αγάπη για τον πολιτισμό (με υπότιτλους).

Βραβευμένες ταινίες και κλασικός κινηματογράφους, πρωτότυπες σειρές, τέχνη του ευ ζην και της γαλλικής τεχνογνωσίας (γαστρονομία, μόδα, ταξίδι), ντοκιμαντέρ (ιστορία, πολιτισμός, ανακάλυψη), ψυχαγωγία (τηλεπαιχνίδια, τηλεοπτικά μαγκαζίνο, μουσική) και διεθνής ειδησεογραφία.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b