MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιόκο Όνο: Έστειλε το δικό της μήνυμα με αφορμή την Ημέρα της Γης

Με αφορμή την Ημέρα της Γης, η Γιόκο Όνο τοποθέτησε μεγάλες πινακίδες στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την περιβαλλοντική κρίση.

Πηγή: fondation-phi.org
Monopoli Team

Η Γιόκο Όνο μοιράστηκε μια νέα σειρά δημόσιων έργων τέχνης, θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, με αφορμή την Ημέρα της Γης (22 Απριλίου). Πρόκειται για μεγάλες πινακίδες, λευκές όπου πάνω τους με μαύρα γράμματα αναγράφεται η φράση: «I Love You Earth».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRobert Rauschenberg: Ο καλλιτέχνης πίσω από την αφίσα για την πρώτη Ημέρα της Γης, πριν από 52 χρόνια12.09.2018

Σε συνεργασία με τη Serpentine Gallery οι μεγάλες πινακίδες εγκαταστάθηκαν σε πόλεις σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου, του Λίβερπουλ, της Γλασκόβης και του Μάντσεστερ. Η συγκεκριμένη φράση που αναγράφεται πάνω στις πινακίδες αναφέρεται επίσης στο ομώνυμο τραγούδι της Γιόκο Όνο από το άλμπουμ Starpeace του 1985, το οποίο περιλαμβάνει τους εξής στίχους: «Σ ‘αγαπώ, γη, είσαι όμορφη / Λατρεύω αυτό που είσαι / Ξέρω πως ποτέ δεν σου το είπα / Αλλά θέλω να σου το πω τώρα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yoko Ono (@yokoono)

«Υπάρχουν πολλοί από εμάς στον κόσμο που τώρα “ξυπνούν”, έτοιμοι να δράσουν για να σώσουν τον κόσμο μας», λέει η καλλιτέχνις σε ένα σχετικό post που έκανε στο Instagram. «Ας συνεργαστούμε λοιπόν για να σώσουμε αυτόν τον πλανήτη. Μαζί. Έτσι θα αλλάξουμε τον κόσμο. Αλλάζουμε εμείς και ο κόσμος αλλάζει μαζί μας. Έχετε εμπιστοσύνη στο τι μπορείτε να κάνετε. Έχετε εμπιστοσύνη στο πόσο γρήγορα μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Γιατί; Επειδή πρέπει. Πιστέψτε ότι είμαστε ένα και μαζί θα το καταφέρουμε. Η αγάπη είναι αυτό που συνδέει όλες τις ζωές πάνω στη Γη».

Πηγή: metmuseum.org

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι η Γιόκο Όνο κρέμασε δύο πανό στο μπροστινό μέρος του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης. Στο ένα από αυτά ήταν γραμμένη η λέξη «DREAM» και στο άλλο η λέξη «TOGETHER». Τα δύο πανό είχαν σκοπό να μεταδώσουν το σημαντικό μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης στους ανθρώπους της Νέας Υόρκης.

Πηγή: dazeddigital.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑA Year to Change the World: Όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τον Ντέιβιντ Ατένμπορο12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b