MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

A Year to Change the World: Όταν η Γκρέτα Τούνμπεργκ συνάντησε τον Ντέιβιντ Ατένμπορο

O Βρετανός φυσιοδίφης Ντέιβιντ Ατένμπορο κάνει την εμφάνισή του στη σειρά ντοκιμαντέρ της Γκρέτα Τούνμπεργκ, «A Year to Change the World» στο BBC και η γνωστή ακτιβίστρια δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για το τι θαυμάζει περισσότερο σε εκείνον.

YouTube/BBC
Monopoli Team

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Greta Thunberg: A Year to Change the World» που ακολουθεί τη γνωστή ακτιβίστρια από τον Αύγουστο του 2019 έως το τέλος του 2020 όταν ταξίδεψε από την Ευρώπη στην Αμερική με καράβι, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον κόσμο, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα της Γης: 10 λογαριασμοί στο Instagram που μάς μαθαίνουν να ζούμε βιώσιμα12.09.2018

Στο ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων κάνει την εμφάνισή του και ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο και η Γκρέτα Τούνμπεργκ μίλησε για την «απερίγραπτη» – όπως την χαρακτήρισε η ίδια – συνάντησή της με τον Βρετανό φυσιοδίφη και υπεύθυνο για καμπάνιες σχετικά με το περιβάλλον.

«Ό,τι και να πει, εσύ θα συμφωνήσεις με αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων η 18χρονη ακτιβίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της στoν ραδιοφωνικό σταθμό του BBC. «Έχω τόσο σεβασμό απέναντί του. Έχει κάνει τόσα πολλά στη ζωή του, έχει τόσες πολλές ιστορίες να μοιραστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDolphin Man: Δωρεάν προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης12.09.2018

Συνεχίζοντας στη συνέντευξη δεν κρύβει καθόλου τον ενθουσιασμό της για τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο και τις συνεχείς προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και τις σημαντικές εκστρατείες του. «Ίσως το πράγμα που θαυμάζω περισσότερο σε εκείνον είναι ότι παρά την ηλικία του, εξακολουθεί να είναι ανοιχτόμυαλος και δεν σταματάει να μιλάει ανοιχτά για τις απόψεις του. Αυτό είναι κάτι αξιοθαύμαστο και κάτι που όλοι μπορούμε να προσπαθήσουμε να μιμηθούμε.», πρόσθεσε η Τούνμπεργκ.

Παρακολουθήστε ένα απόσπασμα από το «A Year to Change the World», το οποίο περιλαμβάνει τη συνάντηση της Τούνμπεργκ με τον Ντέιβιντ Ατένμπορο, παρακάτω:

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b