MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

Elemental Folds: Η έκθεση του Έλληνα καλλιτέχνη που εντυπωσιάζει το Παρίσι

Ο ανερχόμενος Έλληνας καλλιτέχνης Κώστας Λαμπρίδης παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση στη γκαλερί Carpenters Workshop στο Παρίσι και τα έργα του είναι εντυπωσιακά.

Κώστας Λαμπρίδης/Kostas Lambridis, Elemental Daybed, φωτογραφία
Κώστας Λαμπρίδης/Kostas Lambridis, Elemental Daybed, φωτογραφία/credits: Carpenters Workshop Gallery
Monopoli Team

Ο ανερχόμενος Έλληνας καλλιτέχνης Κώστας Λαμπρίδης παρουσίασε την πρώτη ατομική του έκθεση στη γκαλερί Carpenters Workshop στο Παρίσι.

Με τίτλο “Elemental Folds”, η έκθεση περιλαμβάνει εννέα έργα -έξι εκ των οποίων είναι νέα- τα οποία ο καλλιτέχνης δημιουργεί με αντικείμενα που βρίσκει ο ίδιος σε όλη την Αθήνα.

Ο καλλιτέχνης συνδυάζει τα “πεταμένα” αντικείμενα που βρίσκει με μία πληθώρα υλικών, όπως πέτρα, ξύλο, πηλό και πλαστικό, ώστε να ανα-δημιουργήσει εμβληματικά σχέδια και έπιπλα, όπως είναι το μπαρόκ Badminton Cabinet, το πιο ακριβοπληρωμένο έπιπλο στην ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο, επαναπροσδιορίζει την αξία των υλικών αυτών, που προηγουμένως μπορεί ακόμη και να είχαν πεταχτεί.

Λίγα λόγια για τα έργα και την έκθεση του Κώστα Λαμπρίδη

Για να δημιουργήσει τα έργα του, ο Λαμπρίδης συλλέγει κομμάτια με μοναδική ταυτότητα το καθένα και τα συναρμολογεί οριζόντια και κάθετα, χωρίς ιεραρχία. Έργα που αρχικά φαίνονται χαοτικά, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν μοναδικές δημιουργίες, οι οποίες ανοίγουν ένα διάλογο σχετικά με την βιωσιμότητα, αλλά και το τί θεωρείται πλέον “σκουπίδι”.

Ο Κώστας Λαμπρίδης, που γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Design Engineering πριν πάρει το πτυχίο του από το Design Academy Eindhoven της Ολλανδίας, έχει συμμετάσχει σε μία σειρά από ομαδικές εκθέσεις, όπως για παράδειγμα στην έκθεση της Fondation Cartier “Metamorphosis: Art in Europe now” το 2019 στο Παρίσι.

Αυτή είναι η πρώτη του ατομική έκθεση στο Παρίσι και μάλιστα στη φημισμένη γκαλερί Carpenters Workskop, που συνεργάζεται με πρωτοπόρους καλλιτέχνες, όπως είναι οι Marteen Baas, Andrea Branzi, Humberto και Fernando Campana, Nacho Carbonell, Nendo και άλλοι. Η γκαλερί ενδιαφέρεται για εκθέσεις με λειτουργικά γλυπτά από διεθνείς, ανερχόμενους δημιουργός, όπως είναι και ο Έλληνας Κώστας Λαμπρίδης.

“Τα έργα του Κώστα είναι πολύ επίκαιρα σήμερα, καθώς όλοι ψάχνουμε τρόπο να ζήσουμε πιο βιώσιμα” δήλωσε ο συν-ιδρυτής της γκαλερί Julien Lombraill στο designboom, ενώ πρόσθεσε ότι είναι ενθουσιασμένοι που ο Λαμπρίδης είναι μέλος της ομάδας τους.

Η έκθεση, με τίτλο “Elemental Folds” άνοιξε στις 11 Μαρτίου, ενώ θα διαρκέσει μέχρι και τις 28 Ιουλίου το 2021 στην Carpenters Workshop Gallery Paris.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostas Lambridis (@kostaslambridis)

Με πληροφορίες από το designboom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGoogle: Ποιοι ήταν οι πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες σε κάθε χώρα του κόσμου για το 2020;12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b