MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ai-Da: Το ανθρωποειδές ρομπότ πραγματοποιεί την πρώτη του μεγάλη έκθεση

H Ai-Da, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ-καλλιτέχνης στον κόσμο ετοιμάζεται για την πρώτη του μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Ντιζάιν στο Λονδίνο τον Μάιο του 2021.

Monopoli Team

Το 2019 η Ai-Da έγινε το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ στον κόσμο που δημιούργησε τέχνη χωρίς την ανθρώπινη συμβολή. Με ένα μικροτσίπ στα μάτια του, ένα ρομποτικό χέρι και έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο, το ρομπότ μπορεί να σχεδιάσει και να ζωγραφίσει, ολοκληρώνοντας το έργο του μέσα σε δύο ώρες!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ai-Da (@aidarobot)

Τώρα, η Ai-Da έχει μάθει να «κοιτάζει» σε έναν καθρέφτη και να σκιτσάρει υπερρεαλιστικές αυτοπροσωπογραφίες, τις οποίες πρόκειται να εκθέσει σε μία μεγάλη έκθεση με τίτλο «Selfies» στο Μουσείο Ντιζάιν στο Λονδίνο. Πριν από λίγο καιρό η Ai-Da είχε πραγματοποιήσει ακόμα μία έκθεση ζωγραφικής, μικρότερης κλίμακας όμως, στο «Barn» στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η Ai-Da πήρε το όνομά της από την  Άντα Λάβλεϊς, την πρωτοπόρο μαθηματικό του 19ου αιώνα,  η οποία θεωρείται ότι είχε δημιουργήσει το πρώτο πρόγραμμα για υπολογιστή.

Η Ai-Da μπορεί γενικά να σκιτσάρει πορτρέτα εξ όψεως, να συνθέσει πίνακες αφηρημένης τέχνης, ακόμα και γλυπτά. Το βασικό γνώρισμα της είναι πως είναι σε θέση να διδάξει μόνη της καινούρια πράγματα στον εαυτό της και έτσι να δημιουργεί ολοένα και πιο πολύπλοκα έργα.

Τα selfie πορτρέτα της Ai-Da πρόκειται να εκτεθούν στο Μουσείο Ντιζάιν στο Λονδίνο τον ερχόμενο Μάιο, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Επιπλέον, η γραμματοσειρά που θα συνοδεύει τα έργα θα είναι έργο του ίδιου του ρομπότ Ai-Da, το οποίο θα πραγματοποιήσει και κάποιες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Με πληροφορίες από το Dazed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSophia: Mαζική παραγωγή για το «κοινωνικό ρομπότ» εν μέσω πανδημίας12.09.2018

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b