MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Sophia: Mαζική παραγωγή για το «κοινωνικό ρομπότ» εν μέσω πανδημίας

Η εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να προβεί σε πώληση «χιλιάδων» ρομπότ μέσα στο 2021, με σκοπό να παρέχει βοήθεια και στήριξη στον κλάδο της υγείας, στην ανθρώπινη μοναξιά και σε άλλα.

Monopoli Team

Από τότε που αναδείχθηκε ως το πρώτο «κοινωνικό ρομπότ» το 2017, η Sophia έχει αναδειχθεί ως το πιο πολυσυζητημένο ανθρωποειδές στον κόσμο.

Μέχρι και σήμερα, το ρομπότ έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς που αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την έλευση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλο και περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας, ωστόσο υπάρχου πολλοί που έχουν την αντίθετη άποψη. Παρ’ όλα αυτά, η Sophia έχει ήδη πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία μικρού μήκους, ενώ έχει βρεθεί και στην πρώτη σειρά σε επιδείξεις μόδας της Νέας Υόρκης.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία Hanson Robotics ετοιμάζει προς μαζική παραγωγή «χιλιάδες» ρομπότ Sophia, σε μια εποχή που η πανδημία του Covid-19 φαίνεται να φέρνει νέες ευκαιρίες για τη βιομηχανία ρομποτικής.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hanson Robotics, Ντέιβιντ Χάνσον, μιλώντας στο Reuters αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να παράγει μαζικά τέσσερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Sophia, έως το τέλος του 2021. «Ο κόσμος του Covid-19 θα χρειαστεί όλο και περισσότερη αυτοματοποίηση για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς», επεσήμανε. Μάλιστα, ένα ακόμη μοντέλο με την ονομασία Grace, που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος, έχει αναπτυχθεί ειδικά για τον τομέα της υγείας.

Ο Hanson ανέφερε επίσης ότι τα ρομπότ θα μπορούσαν να παρέχουν βοήθεια σε βιομηχανίες, όπως το λιανικό εμπόριο και οι αεροπορικές εταιρείες, εν μέσω πανδημίας, ή να βοηθήσουν στην αντιστάθμιση της έλλειψης ανθρώπινης επαφής κατά τη διάρκεια της καραντίνας. «Τα ρομπότ Sophia και Hanson είναι μοναδικά επειδή θυμίζουν πάρα πολύ τον άνθρωπο. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους κοινωνικής απομόνωσης, που οι άνθρωποι κυριεύονται από αισθήματα μοναξιάς και αποξένωσης.

«Τα κοινωνικά ρομπότ σαν κι εμένα μπορούν να φροντίσουν τους άρρωστους ή τους ηλικιωμένους», προσθέτει το ίδιο το ρομπότ Sophia. «Μπορώ να βοηθήσω στην επικοινωνία, να προσφέρω θεραπεία και κοινωνική διέγερση, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙνδία: Τα ρομπότ στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας12.09.2018

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την πανδημία είχε ήδη ξεκινήσει να είναι σε άνοδο η χρήση των ρομπότ. Σύμφωνα με την International Federation of Robotics, οι πωλήσεις ρομπότ για την παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών είχαν ήδη σημειώσει αύξηση σε ποσοστό 32%, μεταξύ του 2018 και του 2019 σε διεθνές επίπεδο.

Με πληροφορίες από το Dazed.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b