MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ

#eimasteoloimazi: Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους κατά της βίας με ένα hashtag αλληλεγγύης

Με το hashtag #eimasteoloimazi πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες – και όχι μόνο – εκφράζουν την έντονη στήριξη και αλληλεγγύη τους απέναντι σε κάθε θύμα σεξουαλικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής βίας.

Monopoli Team

Μετά το ντόμινο καταγγελιών για βία και σεξουαλική παρενόχληση στο ελληνικό θέατρο, μετά από την αρχή που έκανε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, όταν μίλησε ανοιχτά για την λεκτική και σωματική βία που δέχτηκε από τον Γιώργο Κιμούλη, ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει και καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέες αποκαλύψεις.

Η θαρραλέα πράξη της Ζέτας Δούκα ενέπνευσε μια σειρά από ηθοποιούς να μιλήσουν για περιστατικά βίας και κατάχρησης εξουσίας στον χώρο εργασίας, περιστατικά που περιλαμβάνουν λεκτικές επιθέσεις μέχρι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις και όπως όλα δείχνουν οι αποκαλύψεις δεν θα μείνουν μόνο στον χώρο του θεάτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτόμινο καταγγελιών για βία και σεξουαλική παρενόχληση στο ελληνικό θέατρο12.09.2018

Την στιγμή που όλο και περισσότερες περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως, ένα κίνημα στήριξης και αλληλεγγύης έχει ξεκινήσει από τους καλλιτέχνες στα social media, οι οποίοι ποστάρουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους υπό το υπό το hashtag #eimasteoloimazi και συνοδεύουν με ένα κείμενο, προτρέποντας κάθε θύμα εκεί έξω να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες του και όλοι μαζί να συμβάλλουμε για τη δημιουργία μίας κοινωνίας ενωμένης με αίσθημα ισότητας και δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα το μήνυμά τους γράφει: «Είμαστε δίπλα στις γυναίκες και τους άντρες που θέλουν να μιλήσουν. Είμαστε εδώ με σεβασμό και αλληλεγγύη σε εσάς που ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές και υποφέρατε τόσο καιρό στην σιωπή. Ήρθε η ώρα να τελειώσουμε με όλα αυτά και να δημιουργήσουμε την κοινωνία που χρόνια τώρα μέσω της τέχνης οραματιζόμαστε. Μια κοινωνία ισότητας δικαιοσύνης σεβασμού και παιδείας. Μη φοβάστε! Είμαστε όλοι μαζί».

Δείτε ορισμένες από τις κοινοποιήσεις γνωστών καλλιτεχνών παρακάτω:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη marianafpliotou (@marianafpliotou)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ???????? ??????? (@dimitrisgalanis)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Papageorgiou (@mariapapageorgiou.official)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη agries.melisses.fanpage (@agries.melisses.fanpage__)

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b