MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έγινε το πρώτο βήμα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Εγκρίθηκε η μελέτη από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό.

Monopoli Team

Το τμήμα έχει έκταση 75.000 τ.μ. και εντός των ορίων του περιλαμβάνει τρια υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού (Χασάνι), τα οποία έχουν κηρυχτεί Νεότερα Μνημεία.

Κατά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) που πραγματοποιήθηκε στις 13.01.2021 υπό την Προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, εγκρίθηκε η μελέτη για τη διαμόρφωση τμήματος του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής στο Ελληνικό.

Με αυτή την έγκριση ουσιαστικά γίνεται το πρώτο καθοριστικό βήμα για τη συνολική διαμόρφωση του ενιαίου χώρου του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ειδικότερα, το εν λόγω τμήμα έχει έκταση που αγγίζει τα 75.000 τ.μ. και εντός των ορίων του βρίσκονται τα 3 υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας στο πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού (Χασάνι), τα οποία έχουν κηρυχτεί Νεότερα Μνημεία.

Η μελέτη βασίζεται σε λειτουργικές, αρχιτεκτονικές και οικολογικές αρχές σχεδιασμού (π.χ. επανάχρηση των υλικών αποξήλωσης, ιδιαίτερα των δαπέδων από σκυρόδεμα) και στοχεύει:

  • στη δημιουργία ενός Πάρκου με τοπικό και υπεροπτικό χαρακτήρα εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων αναψυχής,
  • στην προστασία και ανάδειξη των Υποστέγων του Εργοστασίου Αεροσκαφών,
  • στην εισαγωγή καινοτόμου τεχνολογικού εξοπλισμού και
  • στην προσβασιμότητα και ασφάλεια όλων των ομάδων επισκεπτών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει 5 πλατείες δίπλα στα Υπόστεγα, δίκτυο υπαρχόντων και προτεινόμενων δρόμων – διαδρόμων, περιοχές πρασίνου, 4 «πάρκα» μέσα στο πάρκο, νέα κτίρια (WC, Κέντρο Υποδοχής Πληροφόρησης, Η/Μ κτήρια, Πύργοι – Παρατηρητήρια), τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (π.χ. παγκάκια, καθίσματα, κάδοι απορριμμάτων, κρήνες και stands ποδηλάτων), δημιουργία στοιχείων νερού (π.χ. κρήνες) καθώς και με κατασκευές περίφραξης, σήμανσης, φωτισμού, δικτύων κλπ.

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Σπάνιων Παθήσεων στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Love is in the City: Όσα δεν θα χάσουμε αυτό το Valentine’s Σαββατοκύριακο
Εκδηλώσεις
Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα το πιο ερωτικό Σαββατοκύριακο του χρόνου
Δράσεις
ΙΝΕΛ: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με δράσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό
Εκδηλώσεις
Η «Κατάρρευση» στο Rabbithole, έναρξη για το Stegi.Radio Takeover 2026 – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Τέλος του Παιχνιδιού: Η παράσταση με τους Παπαδημητρίου-Χρυσοστόμου, στη Θεσσαλονίκη
Δραστηριότητες
Δήμος Αθηναίων: Μεγάλη αποκριάτικη γιορτή για όλη την οικογένεια στο Ζάππειο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου
Εκδηλώσεις
Τσικνoπέμπτη στην Αθήνα: Όσα θα κάνεις σήμερα δωρεάν
Στην Πόλη
Πώς να γιορτάσεις «σωστά» την Τσικοπέμπτη στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Δήμος Αθηναίων: Tσικνοπέμπτη στο κέντρο της πόλης με δωρεάν παραδοσιακό τσίκνισμα, μουσική και χορό