MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Χριστουγεννιάτικος οδηγός βιβλίων για παιδιά και εφήβους: από τριών ετών

Ζώα με οικολογική συνείδηση, παραμύθια που καταρρίπτουν ταμπού, αφηγήσεις για έξυπνα κινητά, μαγικά βιβλία-βάλσαμο για όλες τις ηλικίες, Άτλαντες για ταξίδια, μικροί οδηγοί του σεξ, της τέχνης και της επιστήμης… Αυτός είναι ο κόσμος μας το 2020!

Αγγελική Βασιλάκου | 22.12.2020

Η Χιονονιφάδα

Σε όποιο μέρος κι αν σε παρασύρει ο άνεμος, θα υπάρχει μια γωνιά και για σένα. Μια διαχρονική χριστουγεννιάτικη ιστορία
Ψηλά στον ουρανό, ένα χειμωνιάτικο βράδυ φτιάχτηκε μια χιονονιφάδα. Κι άρχισε να χοροπηδά, να στροβιλίζεται και να στριφογυρνάει ανάμεσα στα σύννεφα. «Ουίιιιιι!» φώναζε όλο χαρά. Μόνο που σύντομα άρχισε να πέφτει. Μα δεν θέλω, δεν θέλω να πέσω!» είπε η Χιονονιφάδα. Μια ιστορία δύναμης του Ντέιβις Μπέντζι λεπτοκεντημένη όπως πάντα, γεμάτη αθωότητα και συναίσθημα.
Κείμενο – Εικονογράφηση: Ντέιβις Μπέντζι
Μετάφραση: Παπαθεοδούλου Αντώνης
Εκδόσεις: Ίκαρος
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 3+

Μικρός οδηγός βιβλίων

Χριστούγεννα! Ένα βιβλίο για να παίξεις! Με οδηγό τον Έντι μαθαίνεις τι είναι ένα βιβλίο. Ο Έντι σου δίνει ιδέες: Ένα βιβλίο είναι ένα δοκός ισορροπίας για το μυρμήγκι σου. Μ’ ένα βιβλίο μπορείς να είσαι συνεχώς αόρατος, ειδικά, αν έχεις κάνει ζημιά πριν το ανοίξεις…Ένα απίστευτα αστείο βιβλίο που θα σε διασκεδάσει… μην το χάσεις!
Κείμενο: Σταυρούλα Παγώνα
Εικονογράφηση: Ντανιέλα Σταματιάδη
Εκδόσεις: Ίκαρος
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 3+

Τάτα;;

Τάτα που είσαι; Έλα να παίξουμε! Θα ‘θελα να έχω στο σπίτι μου μια παιδική χαρά. Μόνο για μένα και την Τάτα.
Το πρώτο παιδικό βιβλίο σε εικονογράφηση και κείμενο της Ίριδας Σαμαρτζή μιλάει κατευθείαν στην καρδιά των παιδιών και αποτυπώνει τις ατελείωτες επιθυμίες τους. Τάτα πού είσαι; Έλα να παίξουμε! Θα ήθελα να έχω στο σπίτι μου μια παιδική χαρά. Μόνο για μένα και την Τάτα. Κι έναν κήπο, κι ένα δεντρόσπιτο, μια βιβλιοθήκη… ένα ουράνιο τόξο… Κάθε σελίδα αυτού του οργιαστικού βιβλίου ξεχειλίζει από χαρτόνια, κραγιόνια, χρώματα –κολλάζ, χειροτεχνία, σχέδια–, ξεχειλίζει από αμέτρητα παιδικά «Θέλω»… και μέσα σε αυτόν τον κατακλυσμό δημιουργικότητας άθελά σου αναρωτιέσαι: Αλήθεια, πόσα πράγματα χρειαζόμαστε για να περάσουμε καλά με τους φίλους μας;
ΚείμενοΕικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
Εκδόσεις: Ίκαρος
Χρονιά έκδοσης
: 2020

Ηλικίες: 3+

Το μεγάλο βιβλίο των θηρίων

Μετά το Μεγάλο βιβλίο των ζουζουνιών κυκλοφορεί και το Μεγάλο βιβλίο των θηρίων, που ο συγγραφέας εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια μιας βόλτας του στον ζωολογικό κήπο(!) Μετά καταπιάστηκε να ζωγραφίσει τα ζώα που τον εντυπωσίασαν κι έφτιαξε έτσι μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια θηρίων σαν σπαζοκεφαλιά…

Γιατί ουρλιάζουν οι λύκοι όταν έχει φεγγάρι; Αλήθεια, γελούν οι ύαινες; Μάθε τις απαντήσεις σε αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις. Ψάξε και βρες τες στις εικόνες. Μπορείς να εντοπίσεις όλες τις πατημασιές; Γνώρισε όλα τα τρομακτικά, μαλλιαρά, άγρια και θαυμαστά θηρία του κόσμου σε αυτό το φανταστικό παιδικό βιβλίο. Μάθε πώς τρώνε, κυνηγούν και επιβιώνουν τα διάφορα άγρια ζώα.
ΚείμενοΕικονογράφηση: Γιούβαλ Ζόμερ
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 3+

Μέχρι ν’ αγκαλιαστούμε

Για όλα τα παιδιά που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους! Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα ήταν κολλητοί. Δείτε εδώ. Πώς μπορούμε να μείνουμε φίλοι ενώ κρατάμε τις απαραίτητες αποστάσεις; Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξεις πως νοιάζεσαι, μας λέει η κουκουβάγια. Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα δοκιμάζουν να γνέψουν, να στείλουν γράμματα, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, ακόμα και να ζωγραφίσουν ουράνια τόξα. Μέχρι όλο αυτό να περάσει, και η πανδημία να καταλήξει μια ακόμη λέξη στο λεξικό. Μέχρι ν’ αγκαλιαστούμε.
Κείμενο: Κάρα Μέϊνς
Εικονογράφηση: Φατίνια Ράμος
Μετάφραση: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
Εκδόσεις: Μέλισσα
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 3+

Το μπάνιο μας

Όταν είσαι μικρός, τα πράγματα τα βλέπεις διαφορετικά, το παραδέχομαι, όμως τη στιγμή που άκουσα «τώρα μένουμε σπίτι» θύμωσα πάρα πολύ. Είναι σαν να σε βάζουν τιμωρία για κάτι που δεν έκανες, κι επιπλέον να μην ξέρεις πότε θα τελειώσει. Κι επειδή το σπίτι το μοιραζόμασταν με κάποιους άλλους, αποφασίσαμε να χωριστούμε και να κλειστεί κάθε οικογένεια σ’ ένα δωμάτιο. Εμάς μας κληρώθηκε το μπάνιο, που, αν το σκεφτείς, έχει και τα καλά του. Πολύ σύντομα μας φαινόταν σαν παλάτι, παραμυθένιο. Είχε και μπανιέρα!

Η πανδημία με τα μάτια ενός παιδιού! Αφηγητής ο μικρός Κώστας. Μα πώς γίνεται μια οικογένεια να ζει για μήνες ευτυχισμένη κλεισμένη σε ένα μπάνιο; Ακόμα κι αν το μπάνιο είναι πράγματι πανέμορφο; Αυτό θα το ανακαλύψετε στις σελίδες του βιβλίου, και θα το μάθετε γελώντας…
Κείμενο Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης
Εκδόσεις: Μάρτης
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 3+

Η βαλίτσα

Μια μέρα φτάνει ένα παράξενο ζώο, είναι βρόμικο, φοβισμένο και λυπημένο κι έχει μόνο μία βαλίτσα, όλοι απορούν…Γιατί είναι εδώ; Από πού ήρθε; Μα τι έχει στη βαλίτσα;

Η Βαλίτσα του Μπαλεστέρος, ένα βιβλίο διαφορετικό παίζει με το μυαλό μας, την πραγματικότητα και την παιδική περιέργεια. Μέχρι να καταλάβεις πόσα πράγματα χωράει μια βαλίτσα, προβληματίζεσαι, σπαζοκεφαλιάζεις, και όταν πια έχεις κάνει τη …ζημιά σου, τότε καταλαβαίνεις. Το μυαλό μας, η βαλίτσα και η καρδιά μας χωράνε ολάκερη τη ζωή.
Κείμενο: Κρις Νέιλορ-Μπαλλεστέρος
Μετάφραση: Βίκυ Κατσαρού
Εκδόσεις: Διόπτρα
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 4+

Ο κύριος Ουφ

H Άννα Γουόκερ υπογράφει ένα παιδικό βιβλίο που μας αφορά όλους. Πόσες φορές έχετε νιώσει πως όλα γύρω σας είναι γκρίζα, ακόμα κι αν ο ήλιος λάμπει στον ουρανό; Πόσο μάλλον αν είσαι μικρό παιδί και δεν ξέρεις καθόλου πώς να το διαπραγματευτείς. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη ζωή του μικρού Μπίλυ που αισθάνεται πως κάτι τον ακολουθεί παντού και τα κάνει όλα να φαίνονται τόσο δύσκολα. Ο κύριος Ουφ είναι εκεί. Σιωπηλός και πανταχού παρόν. Ακόμα και στις πιο ιδιαίτερες στιγμές… Πώς όμως ο Μπίλυ θα καταφέρει να συμφιλιωθεί με τον ακόλουθό του και τελικά πώς θα ξεπεράσει το βάρος που αισθάνεται μέσα του; Η ιστορία δίνει τη λύση, όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή.
ΚείμενοΕικονογράφηση: Γουόκερ Άννα
Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
Χρονιά έκδοσης: 2020
Ηλικίες: 4+

Ο Αρκούδος, το Πιάνο και η Τελευταία Συναυλία  

Θυμάστε την ιστορία του Αρκούδου που βρήκε ένα πιάνο στο δάσος; Τα χρόνια πέρασαν, τα όνειρα άρχισαν να ξεφτίζουν και ο Αρκούδος επέστρεψε στο δάσος. Το πιάνο του έμεινε να στέκει σκονισμένο στο ξέφωτο και ο ήχος της μουσικής έσβησε. Άραγε, ο ερχομός της Μικρής Αρκούδας θα αφυπνίσει μέσα του την αγάπη για τη μουσική;
Το πιο τζαζ βιβλίο των γιορτών γεμίζει με τις λαμπερές του μελωδίες το ωραιότερο θέατρο, το δάσος –όπου ο αρκούδος με το που ακουμπάει τα πλήκτρα του πιάνου ξαναβρίσκει το ρυθμό και τη χαρά της Μουσικής και δίνει την Τελευταία του Συναυλία για τους φίλους του, τα ζώα και τους μικρούς αναγνώστες του. Ακούστε την εδώ.
ΚείμενοΕικονογράφηση: Λίτσφιλντ Ντέιβιντ
Μετάφραση: Ψύχαλου Μαριάννα
Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
Χρονιά έκδοσης
: 2020

Ηλικίες: 3+

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικος οδηγός βιβλίων για παιδιά από 6 έως 12 ετών12.09.2018
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστουγεννιάτικος οδηγός βιβλίων για παιδιά και εφήβους: Τέχνη, επιστήμη, μαγεία12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b