MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν πρόσβαση σε εργαλεία εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προσκαλεί γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς, σε ένα διαδικτυακό μαγευτικό ταξίδι μάθησης και ψυχαγωγίας, μέσα από δωρεάν πρόσβαση στα εκπαιδευτικά εργαλεία και τα ντοκιμαντέρ του.

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
«Από την Άσσο στο Αϊβαλί»
Monopoli Team

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο την διάδοση του πολιτισμού μας μέσα από τις νέες τεχνολογίες, επενδύει διαχρονικά στην ανάπτυξη περιεχομένου για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Σε αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, το Ίδρυμα προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να στηρίξει γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στο σπίτι πραγματοποιώντας τηλεκπαίδευση.

Σε μια εποχή, που η απόκτηση των απαραίτητων ψηφιακών δεξιοτήτων από όλους είναι πιο επιτακτική από ποτέ, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υπενθυμίζει στο κοινό τις ψηφιακές του παραγωγές που είναι η μεγάλη ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, η «Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο» και τα ιστορικά και πολιτιστικά ντοκιμαντέρ, τα οποία μπορεί το κοινό να παρακολουθήσει δωρεάν στο κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στο You Tube.

Ψηφιδωτό με παράσταση του Μιλήσιου φιλοσόφου Αναξιμάνδρου να κρατά ηλιακό ρολόι | Φώτο: ΙΜΕ

Μεγάλη Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια για την Ιστορία και τον Πολιτισμό

Η εγκυκλοπαίδεια του Μείζονος Ελληνισμού είναι ένα πρωτότυπο ηλεκτρονικό έργο με αντικείμενο τη συλλογή καταγραφή, τεκμηρίωση, παρουσίαση και προβολή των ιστορικών δεδομένων της παρουσίας του ελληνικού στοιχείου σε όλη τη χωροχρονική του εξέλιξη.

«Τα Λιμάνια της Πορφύρας»

Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο

Η «Ελληνική Ιστορία στο Διαδίκτυο» αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο παρουσίασης της Ελληνικής Ιστορίας στο παγκόσμιο κοινό, τόσο ως προς την έκταση όσο και ως προς τη μέθοδο, και έχει παραχθεί από διακεκριμένους ιστορικούς, ερευνητές, αρχαιολόγους και επιστήμονες της πληροφορικής του τόπου μας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πιστοποιημένο ως  κατάλληλο, επιστημονικά και παιδαγωγικά, εκπαιδευτικό λογισμικό και περιλαμβάνει 40.000 σελίδες οι οποίες αναφέρονται σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητας των Ελλήνων: Πολιτικοστρατιωτική ιστορία, τέχνες, γράμματα, πολιτισμός, ιδιωτικός βίος, κοινωνία, οικονομία κτλ. από την Προϊστορία έως τις μέρες μας. Συνοδεύεται δε, από εκτενή βιβλιογραφία, χρονολόγια και πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό.

Αμαζόνα, ρωμαϊκό αντίγραφο έργου του 440-430 π.Χ. από την Έφεσο

Ντοκιμαντέρ Μείζονος Ελληνισμού

Πρόκειται για ιστορικά και πολιτιστικά ντοκιμαντέρ και οδοιπορικά σε περισσότερες από είκοσι πόλεις της Μικράς Ασίας κ.α. Στις περισσότερες από τις παραγωγές που έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό δωρεάν, γίνεται χρήση τρισδιάστατων γραφικών που αναπαριστούν μνημεία και δημόσια κτήρια, τα οποία δεν διασώζονται σήμερα.

Πολλές από τις παραγωγές έχουν βραβευθεί σε διεθνή Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ενώ η ταινία «Ερμογένους Οίκος» αποτελεί μόνιμο έκθεμα του Altes Museum στο Βερολίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Θεοχαράκη: Online εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Η Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου σημειώνει ότι:

«Στη δύσκολη αυτή εποχή, η δυνατότητα χρήσης ψηφιακών εφαρμογών από μικρούς και μεγάλους αποτελεί ποιοτική και παραγωγική διέξοδο και είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συνεχίζει να καινοτομεί και να βρίσκεται πάντα κοντά στους πολίτες μέσα από πρωτοποριακές διαδικασίες έρευνας, τεκμηρίωσης, ψηφιοποίησης και εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες, πάντα με προτεραιότητα τη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.»

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b