MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ γίνεται 40 χρονών και εμείς θυμόμαστε τις 10 καλύτερες στιγμές του στο σινεμά

Με αφορμή τα 40α γενέθλια του Ράιαν Γκόσλινγκ, αναπολούμε τις 10 φορές που ο ηθοποιός απέδειξε το ταλέντο του.

Ράιαν Γκόσλινγκ
Ράιαν Γκόσλινγκ ως Noah Calhoun στο The Notebook
Monopoli Team

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ μετράει πολλά χρόνια στο χώρο της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Από την ηλικία των 12 ετών συμμετείχε στην τηλεοπτική παιδική σειρά «The Mickey Mouse Club». Ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο το 1996 με την καναδική ταινία «Frankenstein and Me». Το 2004 ερμήνευσε τον Noah Calhoun στην ταινία «Το Ημερολόγιο», έναν ρόλο που τον έκανε ευρέως γνωστό.

Το 2016 κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του στο μιούζικαλ «La La Land». Όμως, εκτός από την υποκριτική ασχολείται και με τη μουσική. Είναι συνιδρυτής του indie rock συγκροτήματος «Dead Man’s Bones».

Με αφορμή, λοιπόν, τα 40α γενέθλια του αγαπημένου ηθοποιού, συγκεντρώνουμε 10 αξέχαστους ρόλους του, μέσω των οποίων απέδειξε το ταλέντο του.

1. Richard Haywood στο Murder by Numbers (2002) Ράιαν Γκόσλινγκ

Ο σκοτεινός ρόλος του Ράιαν Γκόσλινγκ στο θρίλερ «Θεωρίες Εγκλήματος» (Murder by Numbers) σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστος. Έχοντας ως αντίπαλο τη Σάντρα Μπούλοκ ως ντετέκτιβ Cassie Mayweather, o Γκόσλινγκ ανέδειξε από νωρίς το ταλέντο του, με το ρόλο του νεαρού εγκληματία Richard Haywood.

2. Noah Calhoun στο The Notebook (2004) Ράιαν Γκόσλινγκ

Ο ρόλος που τον έκανε ευρέως γνωστό ήταν εκείνος του Noah Calhoun στο ρομαντικό δράμα «Το Ημερολόγιο» (The Notebook). Συμπρωταγωνίστριά του ήταν η Rachel MacAdams, με την οποία ο ηθοποιός έβγαινε για ένα διάστημα. Είναι αδύνατον να μην συγκινηθεί όποιος βλέπει αυτήν την ρομαντική ιστορία στην οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚαραντίνα και σινεμά: 10 επίκαιρες ταινίες για την κοινωνική απομόνωση και τον εγκλεισμό12.09.2018

3. Dan Dunne στο Half Nelson (2006) Ράιαν Γκόσλινγκ

Ο ρόλος του Γκόσλινγκ στη δραματική ταινία «Half Nelson», του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και μια υποψηφιότητα Screen Actors Guild Award Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο. Το ταλέντο του ηθοποιού είχε μόλις αρχίσει να αναγνωρίζεται.

4. Willie Bichum στο Fracture (2007)

Με πρωταγωνιστές μεγάλα ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αποκλείεται η συγκεκριμένη ταινία να μην είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Στο θρίλερ «Απόδειξη Ενοχής» (Fracture) πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς και Ράιαν Γκόσλινγκ, σε ένα παιχνίδι γάτας – ποντικιού. Αν έχετε γερά νεύρα, σίγουρα θα απολαύσετε αυτήν την ταινία.

5. Lars Lindstrom στο Lars and the Real Girl (2007)

Ο ρόλος του Lars Lindstrom στην ταινία «Ο Λαρς και η Κούκλα του» (Lars and the Real Girl) χάρισε στον ηθοποιό μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου και μια υποψηφιότητα Screen Actors Guild Award Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο. Ο αξιαγάπητος ηθοποιός συγκινεί με την ερμηνεία του σε αυτήν την ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί.

6. Dean Pereira στο Blue Valentine (2010)

Σε αυτό το αισθηματικό δράμα ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Μισέλ Γουίλιαμς πρωταγωνιστούν και συμμετέχουν στην παραγωγή της ταινίας «Blue Valentine», η οποία πραγματεύεται τη διάλυση ενός γάμου. Η καταπληκτική του ερμηνεία χάρισε στον Γκόσλινγκ μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου.

7. The Driver στο Drive (2011)

Ο Γκόσλινγκ πρωταγωνιστεί στην ταινία δράσης «Drive» ως ανώνυμος «Οδηγός», ο οποίος προσλαμβάνεται για να βοηθάει εγκληματίες να αποδρούν αμέσως μετά το έγκλημα. Η ταινία έλαβε καλές κριτικές, για τις οποίες η ερμηνεία του Γκόσλινγκ σίγουρα έπαιξε καταλυτικό ρόλο.

8. Stephen Meyers στο The Ides of March (2011)

Για το πολιτικό θρίλερ «Aι Ειδοί του Μαρτίου» (The Ides of March) ο ηθοποιός κέρδισε την τέταρτη υποψηφιότητά του για Χρυσή Σφαίρα. Σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κλούνεϊ, με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στο σενάριο, η ταινία υπόσχεται στους θεατές της μεγάλη αγωνία μέχρι το τέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατρικοί ηθοποιοί καταφεύγουν στη μικρή οθόνη12.09.2018

9. Sebastian Wilder στο La La Land (2016)

Η μεγάλη επιτυχία του ηθοποιού ήταν αδιαμφισβήτητα ο πρωταγωνιστικός του ρόλος στο μιούζικαλ «La La Land». Με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμμα Στόουν, η ταινία ήταν υποψήφια για 14 βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά 6, μεταξύ των οποίων το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου. Ο Γκόσλινγκ κατάφερε να αποσπάσει τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία του.

10. Officer K. στο Blade Runner 2049 (2017)

Η δεύτερη ταινία «Blade Runner» δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει από τη λίστα μας. Παρόλο που δεν είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, πολλοί κριτικοί τη θεωρούσαν μια από τις καλύτερες ταινίες του 2017 και κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ. Η ερμηνεία του ηθοποιού επαινέθηκε επίσης από τους κριτικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣε…λυκάνθρωπο μεταμορφώνεται ο Ράιαν Γκόσλινγκ στην ταινία «Wolfman»12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b