MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Δικαιοσύνη στο Spotify»: Η Ένωση Μουσικών ζητά καλύτερες αμοιβές από την πλατφόρμα μουσικής

Νέα εκστρατεία για αύξηση της αμοιβής των μουσικών από το Spotify άρχισε η Ένωση Μουσικών και Συμμαχικών Εργαζομένων στις ΗΠΑ

Monopoli Team

Η Ένωση Μουσικών και Συμμαχικών Εργαζομένων (UMAW) ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία με τίτλο «Justice at Spotify», η οποία, μεταξύ άλλων, απαιτεί από την πλατφόρμα να αυξήσει τη μέση τιμή της αμοιβής κάθε καλλιτέχνη ανά streaming τραγουδιού του από 0,0038 δολάρια σε 1 cent του δολαρίου.

«Ένας από τους βασικούς στόχους του Spotify είναι να δώσει σε εκατομμύρια καλλιτέχνες την ευκαιρία να βάζουν τα προς το ζην από την τέχνη τους. Ωστόσο, για να κερδίσουν ένα δολάριο στην εφαρμογή, πρέπει να κάνετε ροή ενός τραγουδιού 263 φορές», εξηγούν οι διοργανωτές στον ιστότοπο της καμπάνιας.

“Για να το θέσουμε απλά, για να έχεις αρκετά έσοδα για να αγοράσεις ένα φλιτζάνι καφέ θα πρέπει να ακουστεί το τραγούδι σου να ακουστεί 786 φορές. Για να πληρώσει το ενοίκιο του κάθε μήνα, ένας καλλιτέχνης πρέπει να έχει 283.684 streams στο τραγούδι του κάθε μήνα. Και για να κερδίζει 15 δολάρια/ώρα κάθε μήνα με πλήρη απασχόληση, θα χρειαστούν 657.895 streams ανά μέλος της μπάντας.”

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της UMAW, μουσικοί όπως οι Thurston Moore, King Gizzard and the Lizard Wizard, Frankie Cosmos, Deerhoof, Julianna Barwick, JD Samson, DIIV, Alex Somers, Zola Jesus και άλλοι υποστηρίζουν αυτή την εκστρατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSpotify: Διπλασιάστηκαν οι ακροατές των podcast και playlist με θέμα την ψυχική υγεία το 202012.09.2018

Σε κάποιες αναρτήσεις του στο Instagram, ο frontman των DIIV, Zachary Cole Smith, ενέκρινε τη δημιουργία της UMAW και δημοσίευσε φωτογραφίες στο Spotify, σχολιάζοντας: “Υποστηρίξτε καλλιτέχνες που αγαπάτε. Το Spotify και οι πιο δημοφιλείς πλατφόρμες streaming βασίζονται σε ένα εκμεταλλευτικό επιχειρηματικό μοντέλο που διασφαλίζει ότι όλοι εκτός από τους καλλιτέχνες κερδίζουν χρήματα για τη δουλειά τους.”

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b