MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι Flaming Lips και το κοινό μέσα σε… πλαστικές μπάλες σε μία covid-free συναυλία

Το συγκρότημα Flaming Lips αποφάσισε να δώσει συναυλία μέσα σε πλαστικές μπάλες ως μια εναλλακτική λύση εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού

Monopoli Team

Το αμερικανικό ροκ συγκρότημα Flaming Lips έγινε από τα πρώτα που δοκίμασαν την ιδέα της συναυλίας μέσα σε πλαστικές μπάλες σε live που έδωσαν στην Οκλαχόμα αυτήν την εβδομάδα.

Αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό; Η ιδέα είναι τόσο τα μέλη της μπάντας όσο και τα μέλη του κοινού να είναι εγκλωβισμένα σε γιγαντιαίες φουσκωτές μπάλες, ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν την συναυλία χωρίς μάσκες και αποστάσεις “όπως παλιά”, τηρώντας όμως ταυτόχρονα τα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλει η επιδημία του κορονοϊού.

Παρακολουθήστε ένα κλιπ από την συναυλία παρακάτω:

View this post on Instagram

Yessss!!! Last night at @criterionokc !!! Thank you ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

A post shared by Wayne Coyne (@waynecoyne5) on

Οι Flaming Lips πιστεύουν ότι η ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία τους θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για τους μουσικούς να συνεχίσουν να παίζουν στο τρέχον κλίμα. Η ομάδα έχει σκεφτεί την ιδέα από την αρχή της πανδημίας.

«Νομίζω ότι αυτό το είδος του διλήμματος στο οποίο βρισκόμαστε όλοι είναι ότι περιμένουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ή αρχίζουμε να σχεδιάζουμε για το μέλλον; Ποιο είναι το μέλλον της ζωντανής μουσικής;» δήλωσε ο αρχηγός του συγκροτήματος, Wayne Coyne, σε μια πρόσφατη συνέντευξη.

Το συγκρότημα έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες μπάλες κατά καιρούς  στα live shows του, ωστόσο, η συναυλία της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου ήταν η πρώτη φορά που το συγκρότημα τις χρησιμοποίησε ως μέσο… αξιοποίησης της κοινωνικής απόστασης σε μια ολοκληρωμένη συναυλία.

Νωρίτερα φέτος, η ομάδα έπαιξε από τα φουσκωτά μπαλόνια στο The Tonight Show με παρουσιαστή τον Τζίμι Φάλον και το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ. Στο τελευταίο show το περιορισμένο κοινό μπήκε επίσης στις μπάλες, για περισσότερη προστασία από τον κορονοϊό.

Ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας, οι θαυμαστές του συγκροτήματος στη συναυλία της Οκλαχόμα της Δευτέρας κλήθηκαν να φορούν μάσκα προσώπου και να ασκήσουν κοινωνικές αποστάσεις όταν δεν βρίσκονται μέσα στη φούσκα τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSocial Distance: Νέα σειρά για την… καραντίνα έρχεται στο Netflix12.09.2018

Στην ενότητα σχολίων του πρόσφατου βίντεό του, ο Coyne τόνισε ότι όσοι συμμετέχουν στη συναυλία μπορούν να αναπνέουν κανονικά μέσα στις φυσαλίδες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

«Για μερικές ώρες εύκολα», έγραψε.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b