MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΙΔΙ

Ίδρυμα Takis: Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς μαθητές

Το Ίδρυμα Takis διοργανώνει εκπαιδευτικές, βιωματικές δράσεις, για μαθητές προνήπιου, νηπιαγωγείου και δημοτικού, με στόχο τη γνωριμία με την σύγχρονη τέχνη, σε συνάρτηση με τις θετικές επιστήμες και το φυσικό περιβάλλον.

Ίδρυμα Takis
Monopoli Team

Ο ιστορικής σημασίας χώρος του Ιδρύματος επιφάνειας 10.000 τ.μ. όπου ο διεθνούς φήμης Έλληνας γλύπτης Takis έζησε και δημιούργησε καινοτόμα και πρωτοπόρα κινητικά γλυπτά, καλεί τους μαθητές σε μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική βιωματική εμπειρία. Οι μουσειακοί χώροι και ο Κήπος συνιστούν ένα ιδανικό μαθησιακό πλαίσιο όπου η σύγχρονη τέχνη συνυπάρχει αρμονικά με τις θετικές επιστήμες και το φυσικό περιβάλλον.

«Όταν τα χρώματα κάνουν τραμπάλα»

Προνήπιο – Νηπαιγωγείο
Τρίτη 90:30 – 10;30 & 11:00 – 12:00
Διάρκεια: 60΄

Ερχόμαστε σε επαφή με τη σύγχρονη κινητική γλυπτική και τα υλικά αυτής, ανακαλύπτουμε τα βασικά χρώματα και τα συναισθήματα που μας προκαλούν, παίζουμε με τα σχήματα, τα μεγέθη, πειραματιζόμαστε με τις γραμμές, κινούμαστε και αλληλεπιδρούμε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσικοκινητική και την εικαστική δημιουργία.

«Ο κήπος των Σινιάλων»

Α΄Δημοτικού – Δ΄Δημοτικού
Πέμπτη & Παρασκευή 90:30 – 10:40
Διάρκεια: 70΄

Ένας διαφορετικός κήπος, ένα «δάσος» από Σινιάλα, Αιολικά γλυπτά και το ανοιχτό θέατρο γίνονται αφορμή για το πιο πρωτότυπο διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα! Εικαστικά, φυσική, γλυπτική, μαθηματικά, αστρονομία, πειράματα και κατασκευές εξηγούν πως ο Takis εμπνεύστηκε πρωτοποριακά έργα σύγχρονης Τέχνης.

«Η τέχνης της επιστήμης»

Ε΄Δημοτικού – ΣΤ΄Δημοτικού
Πέμπτη & Παρασκευή 11:00 – 12:10
Διάρκεια: 70΄

Η φυσική και η γεωγραφία μετατρέπονται σε έργα τέχνης! Το γνωρίζετε πως με τις περισσότερες αόρατες μορφές ενέργειας και την ύλη μπορούμε να δημιουργήσουμε κινητική γλυπτά και να πειραματιστούμε με αυτές; Είναι δυνατόν να παράξουμε ήχο και μουσική μέσα από τον μαγνήτη, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και να «καταρρίψουμε» τη βαρύτητα; Μια πρωτότυπη προσέγγιση της σχολικής ύλης φιλοδοξεί να διεγείρει την κριτική σκέψη και την αντίληψη, τον πειραματισμό και τη δημιουργικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Takis και White Cube: Ανακοίνωσαν νέα συνεργασία12.09.2018

Λίγα λόγια για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Takis

Το Ίδρυμα Takis έχοντας ως σκοπό την έρευνα, την καλλιέργεια, την ανάπτυξη, την προβολή και τη διάδοση της ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης και επιστήμης και πιο συγκεκριμένα την τέχνη του γλύπτη Takis, διοργανώνει και εκπονεί μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για παιδιά και οικογένειες, εφήβους, ηλικιωμένους, κοινοτικούς οργανισμούς, σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς που έχουν άμεση σχέση με τους σκοπούς αυτούς. Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ίδρυμα Takis, Τέρμα Δερβενακίων – Γεροβουνό – Καματερό, 134 51 Αθήνα. Τηλ: +30 210 2313410 / +30 210 2389019 | takisfoundation.org

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b