MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Enola Holmes: Η αδερφή του Sherlock Holmes σάρωσε τις κριτικές

Η ταινία “Enola Holmes” στο Netflix με πρωταγωνίστρια την Μίλι Μπόμπι Μπράουν έχει λάβει κορυφαίες κριτικές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Enola Holmes
Enola Holmes
Monopoli Team

H νέα ταινία του Netflix “Enola Holmes” με πρωταγωνίστρια την 16χρονη Μίλι Μπόμπι Μπράουν, γνωστή μέσα από την σειρά Stranger Things, έχει λάβει ήδη πάρα πολύ καλές κριτικές.

Η υπόθεση

Πρόκειται για την μικρότερη αδερφή του ντετέκτιβ Sherlock Holmes (Henry Cavill), η οποία έχει κληρονομήσει το χάρισμα του αδερφού της και ξεκινάει τις δικές της περιπέτειες. Όταν η μητέρα της -την οποία παίζει η Helena Bonham Carter– χάνεται ξαφνικά και προσπαθούν να τη στείλουν σε σχολείο εσώκλειστη, η νεαρή ηρωίδα προσπαθεί να λύσει αυτό το μυστήριο και να ξεφύγει.

H Enola και ο Sherlock Holmes

H Enola και ο Sherlock Holmes

Η Enola είχε να δει τον αδερφό της από πολύ μικρή και επανασυνδέεται μαζί του 10 χρόνια μετά αντιλαμβανόμενη τον θαυμασμό της προς τον ίδιο. Η μητέρα της την έχει μεγαλώσει για να είναι δυναμική, γνωρίζει Ζίου Ζίτσου και ιστορία και μπορεί να λύσει μυστήρια και γρίφους.

Οι κριτικές που έλαβε

Η ταινία έλαβε πολύ θετικές κριτικές και η Enola Holmes ξεκινάει να γίνεται όσο αγαπητή έχει γίνει και ο Sherlock.

Σύμφωνα με το Variety “η Brown (η οποία θα μπορούσε να περάσει για αδερφή του ‘Sherlock’ Benedict Cumberbatch) φέρνει λίγη από την αμηχανία με την οποία παραδοσιακά ταυτίζουμε τον εμβληματικό ντετέκτιβ. Η Enola δεν υπέστη ποτέ πλύση εγκεφάλου από την “καλή κοινωνία” και την μητέρα της. Έτσι, αντιπροσωπεύει την γυναικεία εξυπνάδα στην φυσική, χωρίς καταστολές, μορφή. Η ερμηνεία της μπορεί να ανακόλουθη με την εποχή αλλά αυτό δεν είναι κάτι κακό. Το στυλ ηθοποιίας της Brown ανακαλεί τον διάχυτο αυθορμητισμό της Keira Knightley στην “Περηφάνια και Προκατάληψη”.

Enola Holmes

Enola Holmes

Η The Guardian έγραψε “Η Enola Holmes είναι το είδος παραγωγής με σταρ που θα μπορούσαμε να δούμε από το BBC και να κοσμούσε το εξώφυλλο του Christmas Radio Times. Η Brown έχει έναν ωραίο, χαλαρό τρόπο με το υλικό, ξεπερνώντας μάλιστα καμιά φορά τον διάσημο αδερφό της Sherlock, ενώ συχνά σπάει τον “τέταρτο τοίχο” για να χαμογελάσει πονηρά στον κοινό”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWes Anderson: Ετοιμάζει νέα ταινία λίγο πριν την πρεμιέρα του «French Dispatch»12.09.2018

Το EW σημείωσε “Σε αυτό το σημείο, ο Σέρλοκ Χολμς είναι μία δοκιμασμένη και ώριμη επιλογή για franchise. Η Enola Holmes, όμως, τα ξεπερνά αυτά, με την ηρωίδα και το σενάριο να ασχολείται με τον φεμινισμό και τις δύσκολες αποφάσεις που παίρνουν οι γυναίκες στην ιστορία, για να διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους.”

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b