MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΕΧΝΗ

Σουρεαλιστικοί πίνακες με καρχαρίες που «κολυμπούν»…στον αέρα

Οι καρχαρίες πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά με σουρεαλιστικούς πίνακες του καλλιτέχνη Chris Austin, ο οποίος επιδιώκει ν’ αποτυπώσει μια…διαφορετική πλευρά τους!

Monopoli Team

Υπάρχουν περισσότερα από 450 είδη καρχαριών που ζουν στις θάλασσες αυτού του πλανήτη. Αν και οι περισσότεροι έχουν μια κακή φήμη, ο καλλιτέχνης Chris Austin ελπίζει να αλλάξει, έστω και λίγο μέσω της τέχνης του, την εικόνα που έχουμε γι’ αυτό το σαρκοφάγο είδος ψαριού.

Ο καλλιτέχνης, με έδρα το Τορόντο, διαθέτει μια πολύπλευρη δημιουργική πλευρά, χρησιμοποιώντας στα έργα του τόσο τη ζωγραφική όσο και τη γλυπτική. Τα έργα του είναι διαφορετικά, τα περισσότερα εμπνευσμένα σε μεγάλο βαθμό από το περιβάλλον της Βόρειας Αμερικής και συγκεκριμένα το βορειοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο Austin διερευνά τη μεταβλητότητα του τοπίου καθώς και τη λεπτή σχέση μας με αυτό.

Στην πιο πρόσφατη σειρά με υδατογραφίες του, ο Καναδός καλλιτέχνης παρουσιάζει έναν από τους πιο φοβερούς θηρευτές του ωκεανού – τον καρχαρία. Αυτές οι σουρεαλιστικές εικόνες απεικονίζουν καρχαρίες να περιπλανιούνται σε αστικά και αγροτικά τοπία…πάνω από το νερό! Αν και ο Austin εντάσσει συχνά στους πίνακες του και μια φιγούρα με κίτρινο παλτό, η σειρά επικεντρώνεται κυρίως στο να αναδείξει το ήσυχο…μυστήριο των καρχαριών καθώς «κολυμπούν» στον αέρα!

Ο Austin είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος και εικονογράφος.

Οι καρχαρίες, ένα από τα πιο τρομακτικά πλάσματα στον πλανήτη, γίνονται θέμα στην τέχνη του, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο θα ήθελε να αλλάξει την εικόνα που έχουμε για το είδη αυτά, με τον δικό του τρόπο! Ο ίδιος αναφέρει, μάλιστα, ότι τον γοητεύει η απεραντοσύνη του ωκεανού.

Πηγή: https://mymodernmet.com/

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b