MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Arc For Dance Festival 13: Αποκλειστικά μέσω live streaming

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Arc For Dance Festival 13 – Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω live streaming.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το Arc For Dance Festival 13, το Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω live streaming και μέσω των ιστοσελίδων του ΔΘΠ www.dithepi.gr, του Arc For Dance Festival www.arcfordancefestival.gr,καθώς και από την σελίδα Facebook του φεστιβάλ. Η live αναμετάδοση θα ξεκινήσει στις 21.00.

Έπειτα από μια πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Λευτέρη Γιοβανίδη, να ανοίξει τις πόρτες του θεάτρου στην τέχνη του χορού και σε άμεση συνεργασία με την καλλιτεχνική Διευθύντρια της Dan.C.Ce Unitiva Φρόσω Τρούσα, το Arc For Dance Festival 13 κατακλύζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών παραστάσεων, επτά χορογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό ερμηνεύουν την παρουσία, το μοίρασμα και τη συγκίνηση του ελεύθερου και παρόντος σώματος.

Arc For Dance Festival: Η θεματική του Φεστιβάλ

Τι είδους προσκλητήριο χρειάζεται για να επαναφέρουμε τα συστατικά μιας κοινωνίας σε δράση σε πραγματικό τόπο και χρόνο; Πόσο δύσκολο είναι να ονειρεύεσαι σώματα που χορεύουν όταν η νέα καθημερινότητα υπαγορεύει την απομόνωσή τους; Ποιες είναι οι συνθήκες που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν για τους δημιουργούς, χορευτές, χορογράφους και τεχνικούς, με τη φροντίδα όλων όσοι αγαπούν τον χορό; Τι είδους κοινό καταφύγιο μπορεί να προσφέρει η κίνηση και η εργασία πάνω σ’ αυτή; Πώς να είμαστε μαζί;

Το Φεστιβάλ Arc For Dance Festival στρέφει την προσοχή του στο συγκεκριμένο και επείγον θέμα της συμβιωτικής απόλαυσης, της πολυδιάστατης ομορφιάς της ζωής, όπως μας προσφέρεται από τις τελετουργίες του χορού και όπως δοκιμάζεται από τα νέα υγειονομικά δεδομένα και πρωτόκολλα.

Μας προσκαλεί σε ένα ειδικό αφιέρωμα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου με τίτλο «Πρωτόκολλο 1: Σώμα Παρόν» επιχειρεί να επανασυστήσει την κοινωνία του χορού – τη συνθήκη δηλαδή όπου, σε πραγματικό τόπο και συγκεκριμένο χρόνο, παίρνει κυριολεκτικά σάρκα και οστά ένα έργο τέχνης, με σώματα παρόντα, δρώντα, συναισθανόμενα, σε κοινή εμπειρία.

Υποστήριξη των ανθρώπων του χορού

Συμμετέχοντας με ευθύνη στον ευρύτερο κοινωνικό διάλογο που προέκυψε ως συνέπεια της πανδημίας, το ARC επέλεξε να εστιάσει στην ουσιαστική υποστήριξη των ανθρώπων του χορού στην Ελλάδα και, με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά, να τους δώσει τη δυνατότητα να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν νέα και γνωστά έργα τους.

Κίνηση, μουσική, συντροφικότητα…

Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας για δημιουργούς και θεατές, το ΑRC δίνει το παρόν επαναφέροντας την παρουσία των σωμάτων, και φροντίζει για το μέλλον εστιάζοντας στη σημασία που έχει τώρα τόσο η κατανόηση της ευθραυστότητας της ανθρώπινης ζωής όσο και η ενδυνάμωσή της, η επινόηση δηλαδή νέων οδών απόλαυσης της κίνησης, της μουσικής, της συνεύρεσης, της συντροφικότητας και του μόχθου στην πρωτοφανή συνθήκη μιας όλο και πιο δύστροπης καθημερινότητας.

Το ARC προτείνει ένα άλλο πρωτόκολλο σκέψης, δράσης, ευθύνης και φροντίδας, ενεργοποιώντας και στηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα Ελλήνων δημιουργών οι οποίοι, μέσα από επτά έργα, στο διάστημα 17-20 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά χορεύοντας κατά της απουσίας, της αδιαφορίας και της αποξένωσης, ερμηνεύοντας την παρουσία, το μοίρασμα και τη συγκίνηση του ελεύθερου και παρόντος σώματος.

Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArc For Dance Festival 13: Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Θέατρο Βέμπο: Η νέα καλλιτεχνική σεζόν ανήκει στο μιούζικαλ
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Επιπλέον παράσταση στο Βεάκειο λόγω αυξημένης ζήτησης
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο του Νέου Κόσμου γίνεται 30: Όλα όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Cartel: Δύο μεγάλες θεατρικές επιτυχίες επιστρέφουν τη νέα σεζόν
Art & Culture
Να γιατί έπρεπε να επαναληφθούν οι “Τρωάδες” σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας
Θεατρικά Νέα
“Εγώ ο σερ, Γρηγόρης Μπιθικώτσης”: Η ζωή του Γρηγόρη Μπιθικώτση γίνεται παράσταση
Θεατρικά Νέα
Το Παραβάν: Ένας νέος θεατρικός χώρος ανοίγει τις πόρτες του σε ερασιτέχνες ηθοποιούς όλων των ηλικιών
Εκδηλώσεις
10 Χρόνια Θέατρο Σταθμός: Νέα σεζόν, πλούσιο ρεπερτόριο και επετειακή προσφορά προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Η άγνωστη ιστορία των παιδιών που υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα στην Αμερική γίνεται παράσταση
Θεατρικά Νέα
«Χώρισε με ΑΕ και ΣΙΑ»: Η Κόρα Καρβούνη στην πρώτη της σκηνοθεσία
Θεατρικά Νέα
Το θρυλικό μιούζικαλ «Το Κλουβί με τις Τρελές» ανεβαίνει στο Θέατρο Βέμπο
Θεατρικά Νέα
Πριν & Μετά – τα παιδιά: Χαραλαμπούδη, Μακαλιάς, Σαμαρά και Μαλιάτσης στο θέατρο Πέτρας