MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣH

Athens Photo World 2020: Η εκδήλωση ανακοίνωσης νικητών στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ

Η εκδήλωση ανακοίνωσης των νικητών των φετινών διαγωνισμών για το Διεθνές Βραβείο Φωτοδημοσιογραφίας «Yannis Behrakis» 2020 και το Βραβείο Athens Photo World 2020, θα πραγματοποιηθεί στον Θόλο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Athens Photo World 2020 / Φωτογραφία: Αντώνης Πασβάντης
Athens Photo World 2020 / Φωτογραφία: Αντώνης Πασβάντης
Monopoli Team

To Αthens Photo World (APW), η διοργάνωση που επιδιώκει να αναδείξει στη χώρα μας το σύγχρονο φωτορεπορτάζ και τους πρωταγωνιστές του αλλά και τη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου μας σε καιρούς πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών και ανακατατάξεων, ανέβαλε τη φετινή διοργάνωσή του που ήταν προγραμματισμένη για το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

Μετά από τις εξελίξεις στο πεδίο της υγειονομικής κρίσης εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19 που ήδη από τις αρχές του 2020 μαστίζει τη διεθνή κοινότητα το APW 2020 που θα λάμβανε χώρα μεταξύ 22-31 Μαΐου 2020 με μια σειρά εκθέσεων, ψηφιακών προβολών, συζητήσεων και εκδηλώσεων με επίκεντρο το σύγχρονο φωτορεπορτάζ αναβλήθηκε για τον προσεχή Μάιο 2021.

Δύο διαγωνισμοί σε ισχύ

Το APW, ωστόσο, πιστό στην επιθυμία του Γιάννη Μπεχράκη για τη θέσπιση ενός διεθνούς βραβείου φωτοδημοσιογραφίας, αλλά και το όραμα των συντελεστών του για ένα φεστιβάλ μεγάλου κύρους, διατήρησε σε ισχύ τους δύο μεγάλους διαγωνισμούς που καθιερώθηκαν ήδη από την πρώτη διοργάνωση, παρατείνοντας τη διάρκειά τους μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2020.

Φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη.

Φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη.

Η συμμετοχή σε αμφότερους τους διαγωνισμούς ήταν ηλεκτρονική, εγγυώμενη την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των κριτών.

Τόσο στον διαγωνισμό για το Διεθνές Βραβείο Φωτοδημοσιογραφίας «Yannis Behrakis» 2020 όσο και στον διαγωνισμό για το Βραβείο Athens Photo World 2020 η υψηλής ποιότητας φωτογραφίες των εκατοντάδων φωτορεπόρτερ που συμμετείχαν, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Οι νικητές των βραβείων

Οι δύο κριτικές επιτροπές αποτελούμενες από τους: Ελισάβετ Σαρίδου – Μπεχράκη, Alice Grabiner, Enric Marti και Ahmad Mahood για το Διεθνές Βραβείο «Yannis Behrakis» και τους Λουίζα Γκουλιαμάκη, Γιάννη Κόντο και Παύλο Φυσάκη για το Βραβείο APW έχουν ήδη επιλέξει τους δύο μεγάλους νικητές για τα βραβεία των 15.000€ και 5.000€ αντίστοιχα.

Οι φωτογράφοι που διακρίθηκαν ως φιναλιστ στους δύο διαγωνισμούς είναι οι (με αλφαβητική σειρά):

  • O Fabio Bucciarelli, η Nariman Ayman El-Mofty και ο Chery Dieu Nalio για το Διεθνές Βραβείο “Yannis Behrakis”
  • Οι Δημήτρης Μιχαλάκης, Αντώνης Πασβάντης και Byron Smith για το Βραβείο Athens Photo World.

Οι φωτογραφικές δουλειές και των έξι φωτογράφων θα παρουσιαστούν σε προβολή κατά την εκδήλωση.

Η εκδήλωση

Η ανακοίνωση των φετινών νικητών θα γίνει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00.

Στην εκδήλωση μαζί με τους συντελεστές του Athens Photo World θα συμμετέχουν η Προεδρεύουσα της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Βραβείου Yannis Behrakis, Ελισάβετ Σαρίδου – Μπεχράκη και οι νικητές των βραβείων του 2019, Dar Yasin και Γιάννης Αντωνόπουλος.

Ο Dar Yasin συμμετείχε στον πρώτο διαγωνισμό Athens Photo World για το διεθνές βραβείο Yannis Behrakis με τη δουλειά του «Κασμίρ: ένας πόλεμος χωρίς τέλος»

Ο Dar Yasin συμμετείχε στον πρώτο διαγωνισμό Athens Photo World για το διεθνές βραβείο Yannis Behrakis με τη δουλειά του «Κασμίρ: ένας πόλεμος χωρίς τέλος»

Η προσέλευση και η συμμετοχή στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα ισχύουν σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις συναθροίσεις και θα ανακοινωθούν στο κοινό εγκαίρως, τόσο από το Athens Photo World όσο και από το ΚΠΙΣΝ.

Η εκδήλωση θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) μέσα από την ιστοσελίδα και τα social media του ΚΠΙΣΝ και του APW, με επιλογή ελληνικής και αγγλικής γλώσσας.

Φωτογραφία του Γιάννη Αντωνόπουλου, νικητή του Βραβείου Athens Photo World 2019, από την δουλειά «South East of Eden»

Φωτογραφία του Γιάννη Αντωνόπουλου, νικητή του Βραβείου Athens Photo World 2019, από την δουλειά «South East of Eden»

Το Athens Photo World παραμένει αφοσιωμένο στην προβολή και την υποστήριξη των φωτορεπόρτερ παγκοσμίως, ιδίως σε καιρούς που δοκιμάζουν την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Το APW θέλει να ευχαριστήσει τον Δωρητή του, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τον πολύτιμο συνεργάτη του, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τους χορηγούς, τους υποστηρικτές, τους συμμετέχοντες στις δράσεις του φωτογράφους, τους καλεσμένους του και όλους τους συνεργάτες του ήδη από την εναρκτήρια διοργάνωσή του το 2019 και τη διαρκή στήριξή τους και σε αυτή τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b