MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

Η Taylor Swift σπάει ρεκόρ στα charts με το «Folklore»

Το άλμπουμ της Taylor Swift, «Folklore», παραμένει για έκτη εβδομάδα στα top charts μετά την κυκλοφορία – έκπληξη τον Ιούλιο.

Monopoli Team

Το «Folklore» της Taylor Swift έγινε το πρώτο άλμπουμ, των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, που κατέκτησε το Billboard 200, για έξι συνεχόμενες εβδομάδες.

Το όγδοο άλμπουμ της τραγουδίστριας κυκλοφόρησε ως έκπληξη τον Ιούλιο και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Aaron Dessner του The National και τον Jack Antonoff των Bleachers.

Σύμφωνα με το Billboard, το άλμπουμ της Swift έχει παραμείνει τις περισσότερες εβδομάδες στο νούμερο ένα, ξεπερνώντας το ρεκόρ που είχε προηγουμένως το «Views» του Drake, το οποίο κατείχε την πρώτη θέση για 13 μη διαδοχικές εβδομάδες το 2016.

Το «Folklore» κατέχει επίσης το ρεκόρ για τις περισσότερες εβδομάδες στο νούμερο ένα για άλμπουμ hip-hop από μία γυναίκα, ξεπερνώντας το «25» της Adele το οποίο παρέμεινε στο νούμερο ένα για 10 μη διαδοχικές εβδομάδες μεταξύ Δεκεμβρίου 2015 και Μαρτίου 2016 .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέο άλμπουμ-έκπληξη της Taylor Swift κυκλοφορεί απόψε τα μεσάνυχτα12.09.2018

Η Taylor Swift σπάει άλλο ένα ρεκόρ με το νέο της άλμπουμ

Η κυριαρχία του άλμπουμ στο chart σημαίνει ότι η Swift έρχεται σε ισοπαλία τώρα με τη Whitney Houston για τις περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή του chart Billboard από μία γυναίκα. Και οι δύο καλλιτέχνιδες έχουν περάσει 46 εβδομάδες στο νούμερο κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Το μοναδικό άλμπουμ της Swift που δεν πήρε την πρώτη θέση ήταν το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2006.

Αν και το «Folklore» δεν είναι πλέον το νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, νωρίτερα φέτος έγινε το μοναδικό άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο που πέρασε τρεις συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή των charts το 2020. Αυτό το κατόρθωμα έκανε την Swift τη μοναδική διεθνή καλλιτέχνιδα που κατέχει αυτή τη θέση από τον Μάιο 2019.

Σε μια κριτική τεσσάρων αστέρων για το «Folklore», η NME είπε: «Το [όγδοο άλμπουμ της Swift] είναι φρέσκο, προοδευτικό και, πάνω απ ‘όλα, ειλικρινές. […] Είναι ο ήχος ενός καλλιτέχνη που βαριέται τα υπολογισμένα ρίσκα και θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό. Η Swift εξαφανίστηκε στο μεταφορικό δάσος γράφοντας το «Folklore» και εμφανίστηκε ισχυρότερη από ποτέ».

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b