MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Banksy: Η ακτοφυλακή αγνοεί κλήσεις κινδύνου προσφύγων στη Μεσόγειο

Ο γνωστός street artist καταγάλλει ότι οι αρχές εμποδίζουν τη βοήθεια που παρέχει σε πρόσφυγες στη Μεσόγειο.

Monopoli Team

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε γνωστό πως ο ανώνυμος καλλιτέχνης Banksy χρηματοδοτεί ένα σκάφος με τ’ όνομα MV Louise Michel, το οποίο έχει σκοπό τη διάσωση προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν από την Αφρική στη Μεσόγειο.

Στις 29 Αυγούστου ο Banksy ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Σύμφωνα με αυτό, κατηγόρησε τις Ευρωπαϊκές αρχές πως αγνοούν επίτηδες κλήσεις κινδύνου από ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι Ευρωπαίοι και χρειάζονται βοήθεια.

Το βίντεο ανέβηκε με αφορμή ένα συγκεκριμένο περιστατικό. Σύμφωνα με αυτό, το σκάφος MV Louise Michel αντιμετώπισε προβλήματα λόγω υπερφόρτωσης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης 350 προσφύγων. Όταν το πλήρωμα κάλεσε για περαιτέρω βοήθεια από τις αρχές δεν βρήκε την απαιτούμενη ανταπόκριση.

Την επόμενη μέρα το τηλεφώνημα έμενε αναπάντητο. Τότε η εκπρόσωπος του MV Louise Michel ανέφερε το περιστατικό στο Twitter. Ύστερα από αρκετές ώρες έφτασαν στο σημείο οι Ιταλικές αρχές και πήραν 49 άτομα που κρίθηκε αναγκαίο να βοηθηθούν σε προτεραιότητα. Αργότερα το ίδιο απόγευμα η εκπρόσωπος ενημέρωσε μέσα από το Twitter πως και τα υπόλοιπα άτομα μεταφέρθηκαν από Γερμανικές αρχές.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

. . mvlouisemichel.org

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Ο Banksy δεν έχει κάνει ξανά κάποιο σχόλιο για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Banksy χρηματοδοτεί διασωστικό σκάφος που σώζει πρόσφυγες στην Μεσόγειο12.09.2018

Ωστόσο, το δυσάρεστο γεγονός του θανάτου περισσότερων από 500 ατόμων στη Μεσόγειο μόλις το 2020, παραμένει η θλιβερή πραγματικότητα.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b