MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«The Peasants»: 80.000 ελαιογραφίες μετατρέπονται σε ταινία κινουμένων σχεδίων

Η σκηνοθέτις του υποψήφιου για Όσκαρ κινουμένων σχεδίων «Loving Vincent», ετοιμάζει το επόμενο εικαστικό δημιούργημά της στον κινηματογράφο.

Monopoli Team

Το 2017 κυκλοφόρησε το «Loving Vincent», η υποψήφια για Όσκαρ καλύτερων κινουμένων σχεδίων ταινία, που δημιουργήθηκε από 65.000 ελαιογραφίες, τις οποίες ζωγράφισαν 125 καλλιτέχνες, μέσα σε 6 χρόνια, στο στυλ του ιμπρεσιονιστή Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Δημιουργώντας το «Loving Vincent».

Η ταινία αφηγούνταν την ιστορία ενός νεαρού που επισκέφθηκε τον τόπο καταγωγής του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να εξερευνήσει τις τελευταίες μέρες του καλλιτέχνη εκεί και να παραδώσει το τελευταίο του γράμμα.

Επόμενο πρότζεκτ για τους σκηνοθέτες του «Loving Vincent», Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Βέλτσμαν, είναι το «The Peasants».

Η ταινία, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2022, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πολωνού Βλάντισλαβ Ρέιμοντ, για το οποίο βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1924. Το βιβλίο ακολουθεί τη ζωή μιας ομάδας χωρικών στην διάρκεια ενός χρόνου και είναι χωρισμένο σε τέσσερα μέρη, όσες και οι εποχές του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Τέλος και αρχή δια χειρός Κρίστοφερ Νόλαν12.09.2018

Το «The Peasants» θα σκηνοθετεί μόνο η Ντορότα Κομπιέλα, ενώ ο Χιου Βέλτσμαν αναλαμβάνει το σενάριο και την παραγωγή. Η ιστορία ακολουθεί την 19χρονη Γιάνα, μια νεαρή γυναίκα που μεγαλώνει σε χωριό της Πολωνίας, τον 19ο αιώνα.

«The Peasants»

Αισθητικά η ταινία θα αντλεί έμπνευση από το κίνημα της «Młoda Polska» (Νέα Πολωνία), ένα κύμα Πολωνών ζωγράφων που έδρασαν πριν τους ιμπρεσιονιστές, δίνοντας έμφαση στον ρεαλισμό.

Η ταινία θα γυριστεί με τον ίδιο τρόπο που γυρίστηκε το «Loving Vincent», δηλαδή με κανονικούς ηθοποιούς στην αρχή, ενώ αργότερα, κάθε καρέ λήψης, θα μεταφερθεί εικαστικά σε ελαιογραφίες (περίπου 80.000 σύμφωνα με την σκηνοθέτιδα).

Δείτε το αρχικό τρέιλερ για τη ταινία «The Peasants», που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022:

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b