MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Μακεδονικό τσομπλέκι από το food blogger Σάκη Τολίκα

Μοσχαράκι, μελιτζάνα και πατάτα στο πήλινο, δημιουργούν μια γεύση ακαταμάχητη που δύσκολα θα αντισταθείτε!

Μακεδονικό τσομπλέκι
Μακεδονικό τσομπλέκι
Monopoli Team

Υλικά (για 4 ατομικά πήλινα):

Για το κοκκινιστό:

  • 500 γρ. μοσχάρι χτένι σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη και μια πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • Δυο ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Για την συναρμολόγηση:

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες σε μακρόστενες φέτες
  • 2 πατάτες σε φέτες
  • 4 πιπεριές φλωρίνης ψημένες (μπορείτε άνετα να χρησιμοποιήσετε αυτές από το βάζο)
  • 4 κομμάτια τυρί φέτα

Εκτέλεση:
  • Αρχικά ετοιμάζουμε το κοκκινιστό μας. Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσουν.
  • Βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και νερό να σκεπάσει τα υλικά μας.
  • Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μια 1 με 1,5 ώρα μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να μείνει μόνο με μια πηχτή σάλτσα. Προσέχουμε να προσθέσουμε νερό σε περίπτωση που χρειαστεί.
  • Στο ενδιάμεσο βάζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, γυρνώντας στο ενδιάμεσο!
  • Για την συναρμολόγηση, βάζουμε σε κάθε πήλινο κάτω κάτω την φέτα, από πάνω την ψημένη πιπεριά φλωρίνης, μελιτζάνα, το κοκκινιστό μαζί με την σάλτσα του, ξανά μελιτζάνα και στο τέλος πατάτα.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
  • Μόλις ψηθεί, βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και προσεκτικά. αναποδογυρίζουμε το πήλινο σε πιάτο. Φυσικά μπορείτε να το συναρμολογήσεις με αντίθετη σειρά στο πήλινο, και να το σερβίρετε με αυτό! Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και φρέσκια ρίγανη και έτοιμο!
Μακεδονικό τσομπλέκι

Μακεδονικό τσομπλέκι

Δείτε περισσότερες συνταγές του Σάκη Τολίκα εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b