MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Η Γιόκο Όνο στέλνει μήνυμα ελπίδας από το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης

Η διάσημη καλλιτέχνις Γιόκο Όνο κρέμασε εμπνευσμένα πανό στο διάσημο μουσείο, για να δώσει “δύναμη” στους Νεοϋορκέζους.

Monopoli Team

“Το έκθεμα της Γιόκο Όνο είναι ένα σημάδι ότι η ζωή επιστρέφει στην Νέα Υόρκη και το Μητροπολιτικό Μουσείο (Met)” δήλωσε ο Ντάνιελ Βάις, πρόεδρος του Met, προσθέτοντας ότι “και τα δύο ευδοκιμούν στην κοινότητα τους και με ένα αίσθημα κοινής αισιοδοξίας για την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος και τη δύναμη της τέχνης να βρίσκει παρηγοριά, να εμπνέει και να μας βοηθά στην κατανόηση δύσκολων καιρών”.

Τα πανό της Γιόκο Όνο, με τίτλο “DREAM TOGETHER 2020” (“Ονειρευόμαστε μαζί”), έχουν κρεμαστεί στο σημείο που κανονικά το μουσείο θα διαφήμιζε τις εκθέσεις του.

Το έργο της Γιόκο Όνο “DREAM TOGETHER 2020”

Ο διευθυντής του Met, Μαξ Χολλέιν, δήλωσε ότι η Όνο είναι η τέλεια καλλιτέχνις για να φέρει το κοινό πίσω στο μουσείο, γιατί είναι πολίτης του κόσμου. “Από τη μία, είναι πολύ συνδεδεμένη με την Νέα Υόρκη, αλλά είναι και μετανάστρια, που έχει ταξιδέψει τον κόσμο και έχει παγκόσμια οπτική, και το φέρνει αυτό στα έργα της”. Τα πανό της, λέει, θα στείλουν μήνυμα σε όλους όσους τους βλέπουν ως “έμπνευση και ελπίδα”.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέας Υόρκης, γνωστό και ως Met, έχει κλείσει από τον Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Θα ανοίξει ξανά στις 29 Αυγούστου, μετά από ανακοίνωση του κυβερνήτη Cuomo ότι “τα μουσεία και τα άλλα κτίρια πολιτισμού στην Νέα Υόρκη θα μπορέσουν να ξανανοίξουν, με 25% πληρότητα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζον Λένον: 5 συγκλονιστικές στιγμές από τη ζωή του θρυλικού σκαθαριού12.09.2018

Το έργο της Γιόκο Όνο “DREAM TOGETHER 2020” θα εκτίθεται στην πρόσοψη του Met στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b