MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τα σπίτια των πιο διάσημων συγγραφέων του 20ού αιώνα… προς ενοικίαση

Τώρα μπορείτε να.. νοικιάσετε το σπίτι της Τζέιν Όστεν, του Ίαν Φλέμινγκ, του Άλντους Χάξλεϊ ή του Τζον Στάινμπεκ, όπου γράφτηκαν μερικά από τα πιο διάσημα βιβλία όλων των εποχών.

Monopoli Team

Τα σπίτια που “φιλοξένησαν” μερικούς από τους πιο διάσημους συγγραφείς του κόσμου είναι πλέον τέλεια διατηρητέα μουσεία. Όχι όλα όμως, γι’ αυτό και μερικά είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση.

Συγκεντρώσαμε μια λίστα με έξι σπίτια διάσημων συγγραφέων όπου μπορείτε να μείνετε για όσο θέλετε. Οι επιλογές μας περιλαμβάνουν τον πραγματικό χώρο που ενέπνευσε τον Πίτερ Παν του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, το ανακαινισμένο οικογενειακό σπίτι της Τζέιν Όστεν στην Αγγλία και ένα καταφύγιο στο Νέο Μεξικό όπου σύχναζαν οι Άλντους Χάξλεϊ και Ντ. Χ. Λώρενς. Το λογοτεχνικό ταξίδι προσφέρει στάσεις στη Σκωτία, την Αγγλία, την Τζαμάικα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα σπίτια όπου γυρίστηκαν δημοφιλείς σειρές…προς ενοικίαση12.09.2018

Εξερευνήστε τα σπίτια που ενέπνευσαν μερικά από τα καλύτερα λογοτεχνικά μυαλά των δύο τελευταίων αιώνων.

Το σπίτι της Τζέιν Όστεν, Μπαθ, Αγγλία

Μια ματιά σε ένα από τα δύο υπνοδωμάτια. Το διαμέρισμα διαθέτει επίσης ένα πλήρες μπάνιο.

Η Βρετανίδα μυθιστοριογράφος του 19ου αιώνα Τζέιν Όστεν («Περηφάνια και Προκατάληψη», «Λογική και Ευαισθησία») βρήκε για πρώτη φορά τη συγγραφική της έμπνευση σε αυτό το σπίτι στο Μπαθ της Αγγλίας. Ως κατοικία της οικογένειάς της από το 1801 έως το 1805, σε αυτό το σπίτι η Όστεν άρχισε να εργάζεται πάνω στο πρώιμο και ημιτελές μυθιστόρημα της, «The Watsons».

Σήμερα, ο χώρος είναι ένα ανακαινισμένο διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων με ρουστίκ πινελιές και μια κεντρική εξωτερική αυλή. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες έχουν ενσωματώσει τις δικές τους πινελιές με αντίκες και ράφια με βιβλία. Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από 152 λίρες Αγγλίας. Δείτε περισσότερο εδώ.

Το σπίτι του Τζέιμς Μάθιου Μπάρι, Eilean Shona, Σκωτία

Μια δωρεάν υπηρεσία με πλοία από την ηπειρωτική χώρα σας φέρνει στις ακτές του νησιού, όπου πολλές ανακαινισμένες κατασκευές – συμπεριλαμβανομένου αυτού του παλιού σχολείου – περιμένουν τη διαμονή σας.

Όπως όλες οι ανακαινισμένες κατασκευές, το εσωτερικό του σχολικού σπιτιού διαθέτει μοντέρνα και φωτεινή αισθητική. Οι εξοχικές κατοικίες κυμαίνονται σε μέγεθος από ένα υπνοδωμάτιο έως ένα κεντρικό σπίτι εννέα υπνοδωματίων.

Είναι εύκολο να δούμε πώς το μαγευτικό και απομακρυσμένο νησί Eilean Shona ονομάζεται η αληθινή «Χώρα του Ποτέ». Ο Σκοτσέζος συγγραφέας Τζ. Μ. Μπάρι πιστεύεται ότι έγραψε τόσο το σενάριο του Πίτερ Παν όσο και την ιστορία των φαντασμάτων, «Mary Rose», ενώ έμενε για καλοκαίρια στο νησί στις αρχές του 1900.

Βρίσκεται στη δυτική Σκωτία – περίπου τέσσερις ώρες με το αυτοκίνητο από το Εδιμβούργο ή με τρένο διανυκτέρευσης από το Λονδίνο – η πρώην περιοχή κυνηγιού συγκεντρώνει διάφορες εξοχικές κατοικίες, διαθέσιμες προς ενοικίαση. Οι τιμές ξεκινούν από 750 λίρες/εβδομάδα. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το σπίτι του Ίαν Φλέμινγκ, Τζαμάικα

Το σπίτι του συγγραφέα στο νησί της Τζαμάικα προσφέρεται ως ένα πλήρες συγκρότημα με ένα κύριο σπίτι και πολλές παρακείμενες εξοχικές κατοικίες.

Τα υπνοδωμάτια στο κυρίως σπίτι βρίσκονται σε ένα καταπράσινο τοπίο και έχουν μακρινή θέα στον ωκεανό.

Η ιστορία του Τζέιμς Μποντ ξεκινά στη βόρεια ακτή της Τζαμάικα στον κόλπο της Ορακαμπέσα. Ήταν εδώ, σε ένα σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος, όπου ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών και δημοσιογράφος, Ίαν Φλέμινγκ, έγραψε τα 14 μυθιστορήματα του Μποντ.

Σχεδιασμένο σε τοπικό στιλ, η κύρια κατοικία διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, με παραδοσιακά παραθυρόφυλλα, σκεπαστές βεράντες και ιδιωτική πισίνα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον ήλιο και το αεράκι του νησιού. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή και τα πακέτα. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το σπίτι του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Μπράτλμπορο, Βερμόντ

Το καταφύγιο του μυθιστοριογράφου στο Βερμόντ, κοντά στα σύνορα της Μασαχουσέτης, προσφέρει δύο σπίτια και εκτεταμένους χώρους προς ενοικίαση. Ο Κίπλινγκ έγραψε αρκετά από τα βιβλία του στο κατάλυμα, πριν επιστρέψει στην Αγγλία λίγα χρόνια μετά την κατασκευή του.

Εδώ, μια ματιά στο μεγαλύτερο και κύριο σπίτι. Μέσα παραμένει μεγάλο μέρος των αρχικών επίπλων του Κίπλινγκ- συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του.

Το σπίτι στο Βερμόντ που χτίστηκε για τον Βρετανό ποιητή και μυθιστοριογράφο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ το 1892, είναι τώρα ένα ιστορικό σπίτι με πλήρως αυθεντικά έπιπλα. Με την ονομασία «Naulakha», το ακίνητο-ορόσημο είναι εκεί όπου ο Κίπλινγκ έγραψε πολλά από τα έργα του, όπως το «Βιβλίο της Ζούγκλας», καθώς και το «Οι 7 Θάλασσες» και το «Δαίμονες των κυμάτων».

Στην πραγματικότητα, οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν στο γραφείο όπου ο διάσημος συγγραφέας έγραψε αυτές τις ιστορίες. Οι επιλογές περιλαμβάνουν μια κύρια κατοικία 4 υπνοδωματίων και μια ανεξάρτητη κατοικία δύο υπνοδωματίων, μαζί με τη χρήση των κήπων και το αυθεντικό γήπεδο τένις του συγγραφέα. Οι τιμές ξεκινούν από 300 δολάρια. Δείτε περισσότερα εδώ.

Οι καλύβες του Άλντους Χάξλεϊ και του Ντ. Χ. Λώρενς, Νέο Μεξικό

Η καλύβα του Άλντους Χάξλεϊ στο Νέο Μεξικό ήταν κάποτε σπίτι του Άγγλου συγγραφέα και σήμερα δίνεται προς ενοικίαση στο Airbnb. Η καμπίνα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου καταφυγίου που περιλαμβάνει μια άλλη καλύβα που επισκέφτηκε ο Ντ. Χ. Λώρενς.

Μια ματιά σε μια από τις άλλες καμπίνες του καταλύματος, όλες χτισμένες στα τέλη του 19ου αιώνα και έχουν ανακαινιστεί για να προσφέρουν σύγχρονες ανέσεις.

Πρέπει να υπάρχει κάτι στα όρη Sangre De Cristo στο Νέο Μεξικό που προσέλκυσε αρκετούς συγγραφείς όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των Άγγλων συγγραφέων Άλντους Χάξλεϊ («Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος») και Ντ. Χ. Λώρενς («Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ»). Δύο ιστορικές καλύβες από την περιοχή στεγάζονται σήμερα σε ένα αγρόκτημα μούρων και καταφύγιο κοντά στην πόλη Τάος, περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο από το Αλμπουκέρκε.

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες, σημειώνουν ότι βρήκαν ακουαρέλες και γράμματα στη σοφίτα της καλύβας του Λώρενς, η οποία σήμερα είναι ένα υπνοδωμάτιο προς ενοικίαση στο Airbnb. Ο Χάξλεϊ κάποτε ζούσε σε μια άλλη καλύβα στο ακίνητο και επίσης έχτισε ένα εξωτερικό σπίτι που είναι άθικτο. Και οι δύο κατασκευές, μαζί με οκτώ άλλες ενοικιάσεις, βρίσκονται σε 40 καταπράσινα στρέμματα με πολλές λίμνες και οπωρώνες. Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από 68 δολάρια. Δείτε περισσότερα εδώ.

Το αγρόκτημα του Τζον Στάινμπεκ, Πασίφικ Γκρόουβ, Καλιφόρνια

Ο βραβευμένος με βραβείο Νόμπελ συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ κάποτε ζούσε σε αυτό το συγκρότημα εξοχικών σπιτιών στο παραθαλάσσιο χωριό Πασίφικ Γκρόουβ της Καλιφόρνια. Σήμερα, οι ιδιοκτήτες προσφέρουν τις δύο κατασκευές ως μηνιαίες ενοικιάσεις στην Airbnb.

Η οροφή στο σαλόνι είναι μία από τις πολλές πρωτότυπες λεπτομέρειες στο αγροτόσπιτο. Η κατοικία 900 τετραγωνικών περιβάλλεται από ιδιωτικό κήπο με εξωτερικό χώρο για χρήση από τους επισκέπτες.

«Αγόρασα ένα μικρό σπίτι και κήπο στο Πασίφικ Γκρόουβ…», δήλωσε ο Αμερικανός συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ («Τα Σταφύλια της Οργής», «Ανατολικά της Εδέμ») σε μια επιστολή της δεκαετίας του 1940 που δημοσιεύτηκε στο μεταγενέστερο βιβλίο του, «A Life in Letters».

Σήμερα γνωστή ως «The Steinbeck Cottage», η δομή του ενός υπνοδωματίου της δεκαετίας του 1920 προσφέρει αυθεντικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και βρίσκεται δίπλα σε ένα μικρότερο συγγραφικό στούντιο, επίσης διαθέσιμο προς ενοικίαση.

Η παράκτια τοποθεσία βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Μοντερέϊ και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι τιμές ξεκινούν από 2.000 δολάρια ανά μήνα για το μικρότερο στούντιο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται χρεώσεις. Δείτε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b