MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πολιτιστικές βόλτες με τα παιδιά στην Αθήνα την εβδομάδα 10/08 – 16/08

Κινηματογράφος, θέατρο, συναυλίες, επισκέψεις σε Μουσεία γεμίζουν τις μέρες και τα βράδια του καλοκαιριού! Τι μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά την εβδομάδα από 10 έως 16 Αυγούστου.

author-image Ράνια Κρασάκη

Επίσκεψη σε Έκθεση

Robert McCabe – Κατερίνα Λυμπεροπούλου. «Ο Τελευταίος Μοναχός των Στροφάδων»

Η έκθεση αναφέρεται στην ιστορία ενός μοναστικού συγκροτήματος (καστρομονάστηρου), που έχει τις ρίζες του στον 13ο αιώνα. Το μοναδικής ιστορικής, αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής σημασίας συγκρότημα αυτό δεσπόζει σε μια απομονωμένη γωνιά του Ιονίου, σε ένα μικρό νησάκι – μόλις το ένα τρίτο ενός αεροδιάδρομου: το νησί Σταμφάνη του συμπλέγματος των Στροφάδων. Παρ’ όλο το μικρό μέγεθός του, το νησί είναι μοναδικό όχι μόνο για τη ιστορία του αλλά και για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, χάρη στη μοναδική γεωλογική του φυσιογνωμία.
Πού: Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας
Πότε: Από 13/05/2020 εως 13/09/2020, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 18:00 | Πέμπτη: 10:00 – 00:00 |Κυριακή: 10:00 – 16:00
Είσοδος: 6€, 8€
Πληροφορίες: https://www.benaki.org/index.php?option=com_events&view=event&id=104840&Itemid=163&lang=el

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico

Μουσική

Σαβίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico, συμμετέχει η Λάμια Μπεντίουι | Watersong

«Τα κόκκαλά του γίνανε κοράλλια, τα μάτια του μαργαριτάρια»…  Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico εμπνέονται από το τραγούδι του Άριελ, του αγαθού πνεύματος στην Τρικυμία του Σαίξπηρ και δημιουργούν το Watersong, με τραγούδια για το νερό και την έρημο, για τη ζωή και τον θάνατο, τη γονιμότητα, τη μαγεία, την επιθυμία, τον εξαγνισμό. Μαζί τους η Τυνήσια Λάμια Μπεντίουι, που με το χαρακτηριστικό της ηχόχρωμα φέρνει στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τον κόσμο της ερήμου.
Πού: Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Παλαιά Επίδαυρος
Πότε: Παρασκευή 14 Αυγούστου και Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 στις 21:30
Εισιτήρια: 20€
Πληροφορίες: http://greekfestival.gr/festival_events/watersong/ 

Θέατρο

“Σπουδαία Ερείπια” – Η Ελλάδα με τα μάτια των ξένων ταξιδιωτών (16ος-19ος αιώνας)

Επιλεγμένες αφηγήσεις ξένων ταξιδιωτών και περιηγητών στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, στην προεπαναστατική Ελλάδα αλλά και στο νεότευκτο ελληνικό κράτος. Η αποτύπωση των προσδοκιών, η φαντασιακή πρόσληψη του αρχαίου κόσμου, η επαφή και η εξοικείωση με την πραγματικότητα σε μια σειρά κειμένων σημαντικών προσωπικοτήτων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα εκείνα τα χρόνια.
Πού: Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας
Πότε:  Τετάρτη 12 Αυγούστου στις 19:30
Εισιτήρια: ελεύθερη είσοδος με προ κράτηση
Πληροφορίες: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/spoudea-eripia-i-ellada-me-ta-matia-ton-xenon-taxidioton-16os-19os-eonas-3/

Θερινός Κινηματογράφος

Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία | Διάρκεια: 90′

Οι Ευχούληδες: Παγκόσμια Περιοδεία είναι μια μουσική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων. Αυτή η φανταστική ιστορία, θα ταξιδέψει την Πόπη και τον Μπράντς σε μέρη που δεν έχουν καν φανταστεί, και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές των Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες και που η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ.  Ο κόσμος των Ευχούληδων με αυτό το ταξίδι, όχι μόνο θα μεγαλώσει, αλλά θα αποκτήσει νέο ρυθμό και πολλή ένταση.

θερινός κινηματογράφος Σινέ Αριάν
Α.Μεταξά 11, 16675, Γλυφάδα, 210 9680090
Προβάλλεται μεταγλωττισμένο καθημερινά στις 20.15,  €6,9 και 8,9€

Πάντινγκτον| Διάρκεια: 95′

Το αρκουδάκι Πάντινγκτον ταξιδεύει από τα βάθη της ζούγκλας του σκοτεινού Περού στο downtown του Λονδίνου. Την ίδια στιγμή όμως που το ατσούμπαλο τετράποδο δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στους αστικούς κανόνες ζωής, μια σατανική ταριχεύτρια έχει βάλει σκοπό να παγώσει το αρκουδίσιο χαμόγελό του μια και καλή…

Θερινός Δημοτικός  κινηματογράφος Μελίνα
Σωκράτους 65, Δραπετσώνα, 2104082530
Προβάλλεται μεταγλωττισμένο κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00,  €4

Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ| Διάρκεια: 103′

Ακούγοντας μια απόκοσμη φωνή να την καλεί από τον μακρινό Βορρά, η βασίλισσα Έλσα ξεκινά μαζί με τους Άννα, Κριστόφ και Όλαφ ένα ταξίδι στο Μαγεμένο Δάσος, όπου κρύβεται το μυστικό της καταγωγής της και η αιτία που κινδυνεύει το βασίλειο της Άρεντελ από τα στοιχεία της φύσης.

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος Σινέ Γέρακας
Μιλτιάδου & Γαργηττού, Γέρακας, 2106612717
Προβάλλεται μεταγλωττισμένο κάθε Παρασκευή και Τρίτη στις 21.00,  €5 και 6€

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b