MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
03
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Banksy δωρίζει πίνακες αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε νοσοκομείο

Ο Banksy δωρίζει πίνακες ζωγραφικής, που απεικονίζουν την τραγωδία των προσφύγων στην Ευρώπη και αξίζουν 1,2 εκ. δολάρια, σε ένα νοσοκομείο.

Getty Images for Sotheby's
Monopoli Team

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Bansky δώρισε ένα τρίπτυχο πινάκων ζωγραφικής που απεικονίζουν την τραγωδία των προσφύγων στην Ευρώπη, σε μία φιλανθρωπική δημοπρασία. Τα λεφτά που θα μαζευτούν θα δοθούν σε ένα νοσοκομείο στη Βηθλεέμ. Τα έργα του με τίτλο «Mediterranean Sea View 2017», είναι αξίας 800.000 – 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Είχαν, αρχικά, σχεδιαστεί για ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, όπου εκτίθενται εκεί από το άνοιγμά του. Οι πίνακες απεικονίζουν εγκαταλελειμμένα σωσίβια και σημαδούρες σε ένα παραθαλάσσιο τοπίο με αισθητική 19ου αιώνα.

Η δημοπρασία

Η δημοπρασία για τους πίνακες θα λάβει μέρος στις 28 Ιουλίου. Τα έσοδα θα δοθούν για την δημιουργία μιας νέας μονάδας οξέως εγκεφαλικού, με σκοπό την ενίσχυση εξοπλισμού σε νοσοκομείο στην Βηθλεέμ για παιδιά. Όπως δήλωσε ο Alex Branczik, επικεφαλής της σύγχρονης τέχνης για την Ευρώπη στο Sotheby, τα έργα του Banksy συνδυάζουν την αισθητική του 19ου αιώνα με φλέγοντα ζητήματα του 21ου αιώνα, κάτι που έχει ήδη αποδείξει πολλές φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑH Γκρέτα Τούνμπεργκ δωρίζει ένα εκατομμύριο ευρώ σε περιβαλλοντικές οργανώσεις12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
PERSONA: Ομαδική Έκθεση & Live Performances στο Domatio art space
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: Έναρξη συνεργασίας με τη Rolex
Εικαστικά
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έκθεση με φωτογραφίες του Sir Don McCullin
Εικαστικά
Ένας βυζαντινός «Κήπος περίκλειστος» από τον Λεωνίδα Μιχαλάκο
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Μεγάλη αναδρομική έκθεση για τον κεραμίστα Πάνο Βαλσαμάκη – Open call
Εικαστικά
MOMUS Air: Εγκαινιάστηκε το νέο μουσείο στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»
Εικαστικά
Denise Ελευθερίου: Σύγχρονα ρούχα – γλυπτά σε μια παραδοσιακή Νηματουργία
Εικαστικά
Roe Ethridge: Ο διάσημος φωτογράφος στη γκαλερί Gagosian
Εικαστικά
Άνοιξη στο ΕΜΣΤ: Τρεις ατομικές εκθέσεις, τρεις φωνές της ελληνικής πρωτοπορίας (1950–1980)
Εικαστικά
Athens Photo World 2026: Το φωτορεπορτάζ στο προσκήνιο
Εικαστικά
Περπατώντας στα έγκατα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με τον Γιώργο Δρίβα και την ΑΙ Συμφωνία του
Εικαστικά
Έργα από τη Συλλογή Τέχνης της Eurobank στο Μουσείο Μπενάκη