MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΈΧΝΗ

Banksy: Νέο έργο κατά του ρατσισμού, εμπνευσμένο από τον Τζορτζ Φλόιντ

“Αυτό είναι πρόβλημα των λευκών” έγραψε ο διάσημος street artist Banksy για το νέο του έργο.

Μέρος του νέου έργου του Banksy
Μέρος του νέου έργου του Banksy
Monopoli Team

Σήμερα, Σάββατο 6 Ιουνίου, ο Banksy έκανε και πάλι την εμφάνιση του για να παρουσιάσει το νέο του έργο, που εμπνεύστηκε από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στις ΗΠΑ.

Ο διάσημος street artist, μάλιστα, είχε πολλά να πει για την βίαιη δολοφονία που έχει συγκλονίσει τον κόσμο, πυροδοτώντας χιλιάδες διαμαρτυρίες κατά του ρατσισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αφού δημοσίευσε το έργο του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έγραψε: “Αρχικά σκέφτηκα ότι ίσως θα έπρεπε απλά να σωπάσω και να ακούσω τους έγχρωμους ανθρώπους για αυτό το θέμα. Αλλά γιατί να το κάνω αυτό; Δεν είναι δικό τους πρόβλημα αυτό, αλλά δικό μου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο νέο έργο του Banksy για τους “σουπερήρωες” νοσηλευτές12.09.2018

Και συνέχισε: “Το σύστημα έχει απογοητεύσει τους έγχρωμους. Το λευκό σύστημα. Σαν έναν σπασμένο σωλήνα που έχει πλημμυρίσει το διαμέρισμα των ανθρώπων που μένουν στον κάτω όροφο. Αυτό το ελαττωματικό σύστημα κάνει τη ζωή του τραγική, αλλά δεν είναι η δική τους δουλειά να το διορθώσουν. Δεν μπορούν -εκείνοι από το πάνω διαμέρισμα δεν τους αφήνουν” έγραψε ο Banksy, κλείνοντας με τα εξής λόγια: “Αυτό είναι πρόβλημα των λευκών, και αν οι λευκοί δεν το διορθώσουν, τότε κάποιος θα πρέπει να ανέβει πάνω και να σπάσει την πόρτα”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Στο νέο έργο του Banksy, λοιπόν, βλέπουμε μία ανώνυμη μαύρη φιγούρα, δίπλα σε ένα κερί που καίει την αμερικανική σημαία. Έτσι, ο διάσημος street artist παίρνει το μέρος των ακτιβιστών και στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά του συστημικού ρατσισμού.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b