MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

H Γκρέτα Τούνμπεργκ δωρίζει ένα εκατομμύριο ευρώ σε περιβαλλοντικές οργανώσεις

Η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ τιμήθηκε με ένα βραβείο αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πήρε την πρωτοβουλία να τα διαθέσει σε οργανώσεις που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Monopoli Team

«Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσα ποτέ να φανταστώ»

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, σε ηλικία μόλις 17 ετών, έχει απασχολήσει αρκετά με τις δηλώσεις και τις πράξεις της κατά της κλιματικής αλλαγής. Πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Gulbenkian για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάμεσα σε 136 υποψηφιότητες από 46 διαφορετικές χώρες. Όπως αναφέρθηκε, αυτό που την έκανε να ξεχωρίσει είναι ο τρόπος που έχει επηρεάσει και παρακινήσει τις νεότερες γενιές. Η αξία του βραβείου είναι 1,15 εκατομμύρια δολάρια. Αμέσως μετά τη μεγάλη της νίκη η ίδια έγραψε στο Twitter: «Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσα να φανταστώ. Ωστόσο, τα λεφτά αυτά θα δωριστούν μέσα από το Ίδρυμά μου για να ενισχύσουν οργανισμούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και παλεύουν κατά της κλιματικής και οικολογικής κρίσης».

Άλλες δράσεις της

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γκρέτα έχει δωρίσει χρήματα για τέτοιους φιλανθρωπικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα, η ίδια στα τέλη Απριλίου δώρισε 100.000 δολάρια στη UNICEF για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όσον αφορά στο βραβείο που κέρδισε, θα χαρίσει 114.000 δολάρια σε περιβαλλοντικούς οργανισμούς για τον Αμαζόνιο. Άλλα 114.000 δολάρια θα δοθούν στον οργανισμό Stop Ecocide, «προς στήριξη του έργου τους να καταστήσουν την οικολογική καταστροφή διεθνές έγκλημα», ανέφερε η Γκρέτα μέσω Twitter. Τα υπόλοιπα χρήματα, θα δωριστούν σε ανθρώπους που συμμετέχουν στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει ποτέ η δημοφιλής ακτιβίστρια, η οποία είχε τιμηθεί επίσης με το ανώτατο βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά και το Swedish Right Livelihood Award, που συχνά παρουσιάζεται ως ένα εναλλακτικό Νόμπελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Πρέπει να σώσουμε τον πολιτισμό»: Ο Sam Mendes κατά των πλατφορμών streaming12.09.2018

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b