MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Γεμιστά με ρύζι και κιμά από τη food blogger Marysgramm

Ένα καλοκαιρινό φαγητό, τώρα που είναι η εποχή της ντομάτας και της πιπεριάς, τώρα που η γεύση τους είναι μοναδική. Τα γεμιστά μπορείτε να τα φτιάξετε με πολλές διαφορετικές γεμίσεις. Με κιμά και ρύζι, με φέτα, με λαχανικά και ρύζι, με κινόα και πολλές άλλες επιλογές. Σήμερα φτιάχνουμε γεμιστά με ρύζι και κιμά. 

Monopoli Team

Υλικά
  • 9 μικρές πιπεριές
  • 4 ντομάτες (2 για γέμισμα και 2 για να τις τρίψετε στον τρίφτη)
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάστα ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά του γλυκού νοστιμιά
  • αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μικρό

Εκτέλεση
  1. Αδειάστε τις πιπεριές και τις 2 ντομάτες.
  2. Τρίψτε τις άλλες 2 ντομάτες στον τρίφτη. Αφήστε τα στην άκρη και συνεχίστε με την γέμιση.
  3. Βάλτε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κιμά για λίγα λεπτά.
  4. Στην συνέχεια βάλτε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, την νοστιμιά, την πάστα, τον δυόσμο, το ρύζι και ανακατέψτε να ενωθούν τα υλικά.
  5. Τέλος, ρίξτε το μισό φλιτζάνι με την τριμμένη ντομάτα. Ανακατέψτε και δοκιμάστε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι.
  6. Στην συνέχεια, γεμίστε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Ρίξτε στο τέλος από πάνω τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Σημείωση

Στις τριμμένες φρέσκες ντομάτες μπορείτε να ρίξετε 1 πρέζα ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Δείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧυλοπίτες με μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα από τη food blogger Nikis_food12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b