MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
7 ΜΕΡΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

15 εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε

Θέατρο, συναυλίες – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε την εβδομάδα 20 – 26 Ιουλίου 2020.

Πέρσες
author-image Ευδοκία Βαζούκη

ΘΕΑΤΡΟ

Πέρσες στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η τραγωδία «Πέρσες», το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, ανεβαίνει από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου 2020, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
Παρασκευή 24 εώς Κυριακή 26 Ιουλίου, 21:00
8€ – 50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Οιδίπους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η παράσταση «Οιδίπους», μια σύνθεση βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία, σε διασκευή της Θεοδώρας Καπράλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, θα ξεκινήσει περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και της επαρχίας.
Τρίτη 21 Ιουλίου, 21:30, Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς
Τετάρτη 22 Ιουλίου, 21:30, Κατράκειο Θέατρο, Νίκαια
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:30, Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Σάββατο 25 Ιουλίου, 21:00, Κηποθέατρο Παπάγου
Κυριακή 26 Ιουλίου, 21:00, Κηποθέατρο Παπάγου
Από 15€

Το τάβλι

Το τάβλι, του Δημήτρη Κεχαΐδη σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης παρουσιάζουν «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».
Τρίτη 21 Ιουλίου, 21:15
10€ – 12€
Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία, Χαλάνδρι

Ποιος σκοτωσε το σκυλο τα μεσανυχτα, σε περιοδεία

Δύο σχεδόν χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά της στο Θέατρο Τζένη Καρέζη και με τη δεύτερη χειμερινή σεζόν να έχει διακοπεί απότομα λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, η παράσταση σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, επιστρέφει και παρουσιάζεται αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένα θερινά θέατρα της Αττικής, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Πέμπτη 23, Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:00
Από 15€
Δημοτικό θέατρο του Άλσους (Δ. Κιντής), Ηλιούπολη

Μόνικα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μόνικα στο Ηρώδειο

Το Ηρώδειο θα στολιστεί με τα χρώματα ενός όμορφου ελληνικού κήπου σε μια μοναδική συναυλία, στην οποία η Μόνικα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το νέο της ελληνόφωνο άλμπουμ. Το αποτέλεσμα πλαισιώθηκε από την κατάλληλη ομάδα και αναμένεται να «ανθίσει», με τη συμμετοχή του κοινού, στην καρδιά του Ηρωδείου.
Δευτέρα 20, Τρίτη 21 Ιουλίου, 21:00
8€ – 45€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Άλσος

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη ανοίγει τον κύκλο συναυλιών στο Άλσος και φέρνει μαζί της όλα τα αγαπημένα τραγούδια της με τα οποία έχουμε συνδυάσει τα συναυλιακά μας καλοκαίρια, αλλά και τις προσωπικές μας στιγμές, καθώς και κάποια από τα καινούρια της τραγούδια από το πρόσφατο άλμπουμ της «Τα μεγάλα ταξίδια», που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο. Μαζί της ο νέος ερμηνευτής και σολίστας του βιολιού Παναγιώτης Λάμπουρας.
Δευτέρα 20 Ιουλίου, 21:00
15€ – 30€
Το Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη

Διονύσης Τσακνής, Ελένη Δήμου, Γιάννης Ζουγανέλης και Λάκης Παπαδόπουλος

Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Δήμου και Διονύσης Τσακνής στην Τεχνόπολη

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου o Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Δήμου και ο Διονύσης Τσακνής δίνουν το καλοκαιρινό τους ραντεβού στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με μια μεγάλη συναυλία.
Δευτέρα 20 Ιουλίου, 21:00
12€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στην Τεχνόπολη

Ο Δημήτρης Μυστακίδης έρχεται για μια μουσική βραδιά στην Τεχνόπολη με τίτλο «Τα ρεμπέτικα της κιθάρας 2.0».
Τρίτη 21 Ιουλίου, 21:00
12€-14€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

The Boy live στο Bios

The Boy, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χλωροκίνη, θα παίξει για πρώτη φορά το άλμπουμ «Αντιλόπη», θα διαβάσει εσωτερικούς μονολόγους απο τους ανθρώπους που βλέπει κάθε μέρα στο γυμναστήριο, θα παίξει τα τραγούδια του που του αρέσουν, θα κρατάει αποστάσεις και πολλά άλλα.
Δευτέρα 20, Τρίτη 21, Τετάρτη 22 Ιουλίου, 21:00
7€
Bios, Rooftop, Πειραιώς 84, Αθήνα

Παύλος Παυλίδης, Φώτης Σιώτας

O Παύλος Παυλίδης με τον Φώτη Σιώτα στην Τεχνόπολη

Ο Παυλίδης και ο Σιώτας συναντιούνται για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή, πειραματίζονται και προσεγγίζουν μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια του Παύλου. Στο πρόγραμμα αυτό θα υπάρχουν και αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε στην συναυλία τους στην Τεχνόπολη, καθώς και κάποια αγαπημένα τους τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία.
Τετάρτη 22 Ιουλίου, 21:15
13€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

Η Ταράτσα του Φοίβου με special guests στο Θέατρο Άλσος

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του, ο Θανάσης Αλευράς, ο Βύρων Θεοδωρόπουλος, η Νεφέλη Φασούλη και ο Alex de Paris μετακομίζουν το φετινό καλοκαίρι στο Θέατρο Άλσος με μια παράσταση «COVID 19 Edition» και πολλούς αγαπημένους καλεσμένους. Καλεσμένοι αυτή την εβδομάδα θα είναι η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Vassilikos.
Πέμπτη 23 Ιουλίου, 21:00
15€25€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

Μιχάλης Καλκάνης

Mihalis Kalkanis Group live στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο Μιχάλης Καλκάνης και το σχήμα του υποδέχονται, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τους Χάικ Γιαζιτζιάν και Γιάννη Αναστασάκη, για ένα διήμερο στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Μια μουσική παράσταση στην οποία συνυπάρχουν η τζαζ και η ambient, η παραδοσιακή και world μουσική με την ψυχεδέλεια και με τη noisy αντίληψη, η πηγαία μελωδία με την electronica.
Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Ιουλίου, 21:30
5€ – 20€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πέτρας

Ο αιώνιος έφηβος Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται για μια βραδιά στο Θέατρο Πέτρας Πετρούπολης και μας τραγουδάει τα πιο λυρικά του τραγούδια, τα πιο ευαίσθητα, τα πιο ρομαντικά.
Παρασκευή 24 Ιουλίου, 21:30
15€
Θέατρο Πέτρας, Μελίνας Μερκούρη, Πετρούπολη

Μιχάλης Χατζηγιάννης και Μελίνα Ασλανίδου στην Τεχνόπολη

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Μελίνα Ασλανίδου ταξιδεύουν στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας σημαντικές στιγμές της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια  του ελληνικού ρεπερτορίου. Με δυνατές ερμηνείες και μοναδικά ντουέτα ενώνουν τις φωνές και τα τραγούδια τους και βάζουν μελωδία και ρυθμό σε μια στάση στην Τεχνόπολη.
Κυριακή 26 Ιουλίου, 21:30
15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100, Γκάζι

Γκαλά όπερας από την ΕΛΣ στο Ηρώδειο

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, πιστή στο ραντεβού της με το Φεστιβάλ Αθηνών και προσαρμοζόμενη στις φετινές ιδιαίτερες συνθήκες, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το πρώτο από τα δύο οπερατικά της γκαλά. Σε αυτό, οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μονωδοί Κρασσιμίρα Στογιάνοβα, Ρικκάρντο Μάσσι και Δημήτρης Πλατανιάς ερμηνεύουν διάσημες άριες και ντουέτα από όπερες του Βέρντι (Ριγολέττος, Τροβατόρε, Ένας χορός μεταμφιεσμένων, Η δύναμη του πεπρωμένου), του Τζορντάνο (Αντρέα Σενιέ), του Καταλάνι (Η Βάλλυ), του Πονκιέλλι (Η Τζοκόντα) και του Πουτσίνι (Τουραντότ), ενώ θα ακουστούν, επίσης, δημοφιλείς Εισαγωγές και ορχηστρικά αποσπάσματα.
Κυριακή 26 Ιουλίου, 21:00
10€55€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b