MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STREET ART

Μελίνα Μερκούρη: Η Ελληνίδα – σύμβολο γίνεται τοιχογραφία στην Πάτρα

Η τοιχογραφία της Μελίνας Μερκούρη ολοκληρώθηκε και έχει σημάνει την έναρξη του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας.

Monopoli Team

Η πρώτη τοιχογραφία της φετινής διοργάνωσης

Η τοιχογραφία που έχει σημάνει την έναρξη του 5ου Διεθνούς Street Art Festival Πάτρας, ArtWalk 5 ολοκληρώθηκε και αποκάλυψε την εμβληματική προσωπικότητα που θα κοσμεί πλέον τον αστικό ιστό της Πάτρας. Η πρώτη τοιχογραφία της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στα εκατοστά γενέθλια της Μελίνας Μερκούρη, σε μία Ελληνίδα σύμβολο με τεράστιο έργο στον τομέα του πολιτισμού της χώρας.

Στην συνέχεια του Φεστιβάλ θα ακολουθήσουν ακόμη 10 τοιχογραφίες διεθνών καλλιτεχνών – προσκεκλημένων του Φεστιβάλ.

Η τοιχογραφία της Μελίνας Μερκούρη

Η τοιχογραφία της Μελίνας Μερκούρη στην Πάτρα.

Σχετικά με την τοιχογραφία

Η τοιχογραφία αυτή είναι έργο ομαδικής εργασίας από την Art in Progress, υπό την εικαστική καθοδήγηση και ζωγραφική εκτέλεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου (KLE) και χαρακτηρίζεται από έντονους συμβολισμούς, ιστορικότητα, αλλά και «κρυφά σημεία».

Το έργο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου και Θεμιστοκλέους, στην Πάτρα και ήδη πολλά ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας ανέδειξαν το θέμα με αφιερώματα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η εμβληματική προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη

Η Μελίνα Μερκούρη ήταν μία έντονη και πολυσυζητημένη προσωπικότητα, αστικής καταγωγής, που σίγουρα την ζωή της θα την χαρακτήριζε το πάθος και η αφοπλιστική ειλικρίνεια. Αυτός είναι και ο λόγος που το Υπουργείο Πολιτισμού αφιερώνει το 2020 στην Μελίνα Μερκούρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArtWalk 5: Έναρξη του 5ου Διεθνούς Street Festival Πάτρας, με τοιχογραφία έκπληξη12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b