MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κορμός παγωτό μπανάνα με σοκολάτα από τη Chef Νικόλ Μαρίνου

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτόν τον λαχταριστό κορμό μπανάνας με την πλούσια sause σοκολάτας και θα γίνει το δικό σας αγαπημένο παγωτό!

Monopoli Team

Η συγκεκριμένη συνταγή έγινε με ώριμες μπανάνες που μπορούν να αξιοποιηθούν πολύ ωραία και το καλοκαίρι και να σας δώσουν λαχταριστό αποτέλεσμα με πολύ δροσιά!

Υλικά:
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
  • 50 γρ. σοκολάτα  κουβερτούρα
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 50 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • Μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα

Επικάλυψη για την γκανάζ:

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Μπισκότα σοκολάτας ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ταψάκια που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Τις βάζουμε στον καταψύκτη για 1 ώρα.
  2. Μετά από μια ώρα τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ να γίνουν σαν αλοιφή και τις βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.
  3. Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Όταν πάρει τη μορφή αφράτου γιαουρτιού προσθέτουμε το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Αφού ενσωματωθούν τα δύο υλικά τότε προσθέτουμε και την παγωμένη κρέμα μπανάνας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα παγωτού τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και τριμμένα μπισκότα.
  6. Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε διαφανή μεμβράνη στον πάτο και στα τοιχώματα, έτσι ώστε να προεξέχει αρκετά.
  7. Ρίχνουμε το παγωτό και στρώνουμε καλά. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ψιλοκομμένα μπισκότα σοκολάτας.
  8. Καλύπτουμε με τη διαφανή μεμβράνη πολύ καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
  9. Την επόμενη ξεφορμάρουμε το παγωτό μπανάνα σε πιατέλα και ρίχνουμε στην επιφάνεια τη γκανάζ σοκολάτας και τριμμένα μπισκότα σοκολάτας.

Για την γκανάζ:

  1. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τις δύο σοκολάτες ψιλοκομμένες.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φτάσει στο σημείο του βρασμού αποσύρουμε και την ρίχνουμε μέσα στις σοκολάτες.
  3. Αφήνουμε 3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  4. Όταν κρυώσει την ρίχνουμε επάνω στο παγωτό.

Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCheesecake λεμόνι από το blog Foodaholic12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b