MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Waste/d: Παρουσίαση βιβλίου στο Goethe-Institut Athen

Η Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών (ΠΑΤ) παρουσιάζει τη νέα έκδοσή της με τίτλο «Waste/d», στο Αίθριο του Goethe-Institut Athen

Monopoli Team

Αυτή την περίοδο η ΠΑΤ (Ελπίδα Καραμπά, Δέσποινα Ζευκιλή, Βαγγέλης Βλάχος, Γιώτα Ιωαννίδου,) εργάζεται σε ένα ερευνητικό πρότζεκτ με τίτλο «Waste/d».

Στόχος είναι αφενός να οριστούν νέες πτυχές των «waste/d» θεμάτων και υλικών (από την επισφαλή εργασία στον χώρο των τεχνών μέχρι τις νέες ποσότητες απορριμμάτων που παράγονται λόγω των υγειονομικών κανόνων του Covid-19) και αφετέρου να θιγούν οι μέθοδοι «εκκαθάρισης» που έχουν μηχανευτεί οι διάφοροι ιθύνοντες (από την παγκόσμια περιβαλλοντική πολιτική την εποχή της αλλαγής του κλίματος μέχρι τις κρατικές και αστυνομικές μεθόδους «εκκαθάρισης» της πόλης της Αθήνας από καταλήψεις προσφύγων και αναρχικών και επιβολής της δημόσιας τάξης).

Το θέμα εγείρει ζητήματα ελευθερίας, δικαιοσύνης, καθώς και ανθρωπιστικά και ηθικά ζητήματα που ανακύπτουν ως επείγοντα, στη σύγχρονη συνθήκη της προσφυγικής κρίσης, της πανδημίας, της περιβαλλοντικής κρίσης, σε πραγματιστικό και υπαρξιακό επίπεδο. Το πρότζεκτ εξετάζει τον ρόλο της τέχνης ως πράξης που μπορεί να δημιουργήσει το συμβολικό, καθώς και τον πραγματικό και ακτιβιστικό χώρο για τέτοια υπαρξιακά και ηθικά διλήμματα.

Το πείραμα της ΠΑΤ αναζητά, μέσα από τις μεθόδους έρευνας, καλλιτεχνικής παραγωγής και εκπαίδευσης, χώρους όπου μπορούν να προταθούν, να συζητηθούν και να δοκιμαστούν νέοι και απροσδόκητοι τρόποι διαβίωσης, κοινωνικοποίησης, ενεργοποίησης συν-αισθημάτων και δυνάμεων. Η έκδοση αποτελεί μέρος του ομώνυμου ερευνητικού πρότζεκτ και περιέχει υλικό σε μορφή κείμενου. Σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη και συνεργάτη της ΠΑΤ Γιάννη Παπαδόπουλο και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Όμπλος.

Τη βιβλιοπαρουσίαση θα συμπληρώσουν προβολές οπτικού «waste/d» υλικού των καλλιτεχνών:

Βαγγέλη Βλάχου, Εύας Γιαννακοπούλου, Ναταλίας Γιαξή, Γιώτας Ιωαννίδου, Δημήτρη Κονδυλάτου και Νατάσσας Μπιζά.

Τη βραδιά αυτή, η ΠΑΤ θέλει να ανταλλάξει μαζί σας ιδέες και να συζητήσει περαιτέρω επιλογές διαμόρφωσης του πρότζεκτ «Waste/d», πέρα από την έκδοση, μια και αυτή αποτελεί μία μόνο εκδοχή του εγχειρήματος που θα πάρει και άλλες μορφές. Η έκδοση «Waste/d» πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Goethe-Institut Athen.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα σύμφωνα με όλες τις οδηγίες τήρησης της δημόσιας ασφάλειας και υγείας των επισκεπτών μας. Για τον λόγο αυτό, οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 στις 20:30.

Χώρος: Αίθριο του Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16

Τηλ.: 210 36 61 000

Είσοδος: Δωρεάν, απαιτείται ωστόσο δήλωση συμμετοχής[email protected]

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b