MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Πολιτιστικές βόλτες με τα παιδιά στην Αθήνα την εβδομάδα 6 -12 Ιουλίου

Κινηματογράφος, θέατρο, συναυλίες, επισκέψεις σε Μουσεία γεμίζουν τις μέρες και τα βράδια του καλοκαιριού! Τι μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά την εβδομάδα 06/07 – 12/07;

author-image Ράνια Κρασάκη

Δωρεάν ξεναγήσεις στο Ίδρυμα Takis Foundation

«Τέχνη είναι οτιδήποτε σε βγάζει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας». Με αφορμή αυτή τη φράση του Takis, ξεφύγετε από την καθημερινότητα παρέα με τα παιδιά σας σε έναν μοναδικό χώρο, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκεται το Ίδρυμα Takis. Το 1964 ο καλλιτέχνης αγόρασε μια μεγάλη έκταση στους πρόποδες της Πάρνηθας στο λόφο Γεροβουνό, όπου παλιότερα ονομαζόταν Ιερό Βουνό καθώς πρόκειται για ένα σημείο ξεχωριστής γεωγραφικής θέσης. Ο χώρος στεγάζει το Μουσείο, το «Θέατρο», τους Κήπους και το Ατελιέ του Takis όπου φιλοξενούνται μερικά από τα χαρακτηριστικότερα έργα όλων των περιόδων της καλλιτεχνικής του πορείας αλλά και έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Αυτό το καλοκαίρι το Takis Foundation διοργανώνει πρωινές και βραδινές δωρεάν ξεναγήσεις στους κήπους και το μουσείο του, για να μας γνωρίσει έργα όλων των φάσεων της καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας του Takis, του σημαντικού αυτού Έλληνα καλλιτέχνη με τη διεθνή αναγνώριση.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων για τον Ιούλιο:

Πρωινές Ξεναγήσεις: Πέμπτη 9/7, 10:00-11:30, Πέμπτη 16/7, 10:00-11:30
Βραδινές Ξεναγήσεις: Τετάρτη 8/7, 19:30-21:00, Παρασκευή 10/7, 19:30-21:00, Τετάρτη 15/7, 19:30-21:00, Παρασκευή 17/7, 19:30-21:00
Που: Tέρμα Δερβενακίων, Γεροβουνό – Καματερό, Parking περιορισμένων θέσεων / Εύκολη
πρόσβαση, Αττική οδός έξοδος7
Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο 2102313410 ή στο [email protected]

Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Το Μουσείο άνοιξε τις αίθουσές του πριν από μερικούς μήνες για να μας αποκαλύψει την σπουδαία και άγνωστη συλλογή των ιδρυτών του όπου περιλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα έργα του 19 ου και 20 ου αιώνα. Ο Ανδριώτης εφοπλιστής Βασίλης Γουλανδρής και η σύζυγός του Ελίζα υπήρξαν λάτρεις των εικαστικών τεχνών και δημιούργησαν μέσα στα χρόνια μια μεγάλη συλλογή σπουδαίων έργων κυρίως του μοντερνισμού. Ίδρυσαν το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο οποίο ανήκει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου όπου κάθε καλοκαίρι από το 1986 έχουν φιλοξενηθεί εκθέσεις εμβληματικών καλλιτεχνών όπως του Πικάσο, του Τουλούζ Λωτρέκ, του Μπρακ και πολλών άλλων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια μόνο επίσκεψη δεν φτάνει για να ανακαλύψει κανείς τη μοναδική συλλογή με έργα των Θεοτοκόπουλου, Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Σεζάν, Ροντέν, Μιρό, Καντίνσκι, Μπέικον, Τσαρούχη, Μόραλη και τόσων άλλων. Ο μεγαλύτερος αριθμός των έργων συνοδεύεται από ηχητική ξενάγηση με σημαντικές πληροφορίες τόσο για το καλλιτέχνη όσο και για το έργο.

Ξεχωρίζουμε κάποια από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της συλλογής που αξίζει να σταθούμε λίγο παραπάνω απέναντί τους παρέα με τα παιδιά:

  • Ερωτικό, 1977 και Ερωτικό, 1994, Γιάννης Μόραλης,
  • Ο εφιάλτης του λευκού ελέφαντα, Τζαζ, 1947, Ανρί Ματίς
  • Γυμνή γυναίκα με σηκωμένα χέρια, 1907, Πάμπλο Πικάσο
  • Τα Αλυσκάν, 1888, Βίνσεντ βαν Γκογκ
  • Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών, 1878-1881, Εντγκάρ Ντεγκά
  • Δυναμική κεφαλιού, 1934, Πωλ Κλέε
  • Και τα δύο ριγέ, 1932, Βασίλι Καντίσκι
  • Η ακρίδα, 1926 Χουάν Μιρό
  • Ανατολή, 1965, Ρόι Λιχνενστάιν

Τα must της επίσκεψης:
  • Προμηθευτείτε τη συσκευή για την ηλεκτρονική ξενάγηση
  • Μην παραλείψετε να δείτε το βίντεο για τον Βίνσεντ βαν Γκογκ και τον Πωλ Γκογκέν στον 2ο όροφο
  • Επισκεφθείτε την περιοδική έκθεση «Η παιδική φαντασία αντίδοτο στην απομόνωση». Ζωγραφικές διαδρομές στην παιδική φαντασία από την περίοδο της καραντίνας.
  • Περάστε μια βόλτα από το εξαιρετικό πωλητήριο

Ωράριο λειτουργίας:

Ιούνιος – Ιούλιος: Τετάρτη, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 18:00, Πέμπτη & Παρασκευή, 10:00 – 20:00
Εισιτήρια: Για τους ενήλικες 8€, μειωμένο 6€, τα παιδιά έως 13 ετών δωρεάν
Που: Ερατοσθένους 13, 116 35, Αθήνα
Περισσότερες πληροφορίες: https://goulandris.gr/el/visit/be-athens

Συναυλία: Φοίβος Δεληβοριάς live από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Με την παρουσία περιορισμένου κοινού ο αγαπημένος Φοίβος Δεληβοριάς θα βρίσκεται στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ για να μας ξεσηκώσει με τον πάντα μοναδικό του τρόπο μέσα από τα ήδη γνωστά του τραγούδια αλλά και με κομμάτια από τον νέο του δίσκο. Ελπίζουμε ότι θα μας τραγουδήσει και κομμάτια από τη μουσική που έγραψε για τις παιδικές παραστάσεις Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης, Είστε και φαίνεστε, Πιο δυνατός από τον Superman κ.α. Η συναυλία θα μεταδίδεται ταυτόχρονα ζωντανά από το snfcc.org, Facebook & YouTube.

Πότε: Πέμπτη 09/07 στις 21.00
Η προαγορά εισιτηρίων είτε ηλεκτρονικά είτε από τα ταμεία της ΕΛΣ είναι απαραίτητη.
Τιμή εισιτηρίου: 10€ και 5€ (μειωμένο)
Σημεία προπώλησης: Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμείο ΕΛΣ), τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.snfcc.org/delivorias

Θέατρο- Καραγκιόζης Summertime στο Σινέ Γαλάτσι Άλσος Βεΐκου

Ο σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης Ηλίας Καρελλάς δημιουργεί μια ολοκαίνουργια καλοκαιρινή μουσική κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη. Μια παράσταση με ζωντανή μουσική, γιγαντοφιγούρες Θεάτρου Σκιών και τις ξεκαρδιστικότερες ατάκες του πιο αγαπημένου ήρωα μικρών και μεγάλων. Μαζί του ζωντανά η Αρετή Κετιμέ και οι String Demons.

Πότε: Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 21:00, Κυριακή 12 Ιουλίου στις 21:00
Που: Σινέ Γαλάτσι Άλσος Βεΐκου
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 8 € (Γενική Είσοδος), την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του Σινέ Γαλάτσι 10 € (γενική είσοδος)

Θερινό σινεμά: Jojo Rabbit

Ένας δεκάχρονος φανατικός ναζί, έχει φανταστικό φίλο τον Αδόλφο Χίτλερ. Ανακαλύπτει πως η μητέρα του έχει κρύψει στο σπίτι μια μικρή Εβραία, γεγονός που ανατρέπει την κοσμοθεωρία του αλλά και του ξυπνά τα πρώτα του ερωτικά συναισθήματα.
Που παίζεται: Θερινός κινηματογράφος Αρκαδία, Καραολή Δημητρίου 32 & Φορμίωνος 222, Πάρκο Βύρωνα
Προβάλλεται μεταγλωττισμένη Πέμπτη – Τετάρτη στις 23.00
Εισιτήρια: € 8,00, μειωμένο € 6,00. Κάθε Τρ. γεν. είσ. € 6,00, μειωμένο € 5,00 με διάρκεια 108′.

Κινούμενα σχέδια: Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες

Όταν ένα γκάτζετ του Γουόλτερ, επιστημονικού βοηθού του ατρόμητου κατασκόπου Λανς Στέρλινγκ, δυσλειτουργεί με κωμικοτραγικά αποτελέσματα, ο τελευταίος μετατρέπεται σε περιστέρι. Τώρα όχι μόνον πρέπει να ξαναβρεί την ανθρώπινη μορφή του αλλά και να προστατεύσει τον κόσμο από μια θανάσιμη απειλή.

Που παίζεται: 

  • Δημοτικός θερινός κινηματογράφος Μελίνα Μερκούρη, Τέρμα Δεληγιάννη, Αγία Βαρβάρα
    Προβάλλεται μεταγλωττισμένη Πέμπτη – Κυριακή στις 21.00 / Είσοδος 5€
  • Δημοτικός θερινός κινηματογράφος Σινέ Πάνθεον, Λεωφ. Ειρήνης 50, Α. Ηλιούπολη
    Προβάλλεται μεταγλωττισμένη κάθε Τρίτη στις 21.00 / Είσοδος: ενήλικες 6€, παιδικό 3€

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b