MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Ζαμπονοτυρόπιτα από τη food blogger Marysgramm

Εύκολη, αφράτη και τραγανή ζαμπονοτυρόπιτα σε μόλις λίγα βήματα! Δείτε παρακάτω όλη τη συνταγή!

Monopoli Team

Υλικά (για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ)
  • Μια συσκευασία φύλλα κρούστας (θα σας περισσέψουν περίπου 4 με 5 φύλλα)
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. τυρί γκούντα κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γρ αλλαντικά της αρεσκείας σας κομμένα σε κυβάκια
  • 150 γρ. τριμμένα τυριά (mix)
  • 3 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • 250 ml γάλα

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη για το τέλος.
  2. Στην συνέχεια βάλτε αντικολλητικό χαρτί στην φόρμα, δύο φύλλα, μετά με το πινέλο αλείψτε βούτυρο και τέλος ένα τσαλακωμένο φύλλο κρούστας.
  3. Αφού έχετε ενώσει τα τυριά με τα αλλαντικά, ρίξτε μια ποσότητα με το χέρι σας και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα με τα τυριά/αλλαντικά.
  4. Βάλτε ένα φύλλο για να κλείσετε την πίτα και τα φύλλα που περισσεύουν έξω από την φόρμα βάλτε τα και αυτά μέσα.
  5. Με ένα μαχαίρι τρυπήστε την ζαμπονοτυρόπιτα/ζαμπονοκασερόπιτα και ρίξτε το μείγμα με τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα.
  6. Αφήστε να τραβήξει η πίτα τα υγρά (περίπου 15′) και έπειτα ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου μία ώρα. Περιμένετε να περάσουν 10 λεπτά και είναι έτοιμη προς κατανάλωση.

Δείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #36: Μακαρόνια με πέστο βασιλικού και ντοματίνια12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές