MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου: 13 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου.

«Δον Κάρλος»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε σήμερα στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture του ΙΣΝ:

Στις 18.30 μια ομάδα καλλιτεχνών του τσίρκου με επικεφαλής τον David Shiner –βραβευμένο με Tony στο Broadway, σταρ του Cirque du Soleil και διευθυντή της πιο επιτυχημένης περιοδείας του Cirque, Kooza– από τον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για μια μαγική παράσταση, που είχε καθηλώσει μικρούς και μεγάλους το 2016. Συμμετέχουν: Anna Jack, The Smirnovs, Nina Burri, AJ Silver, Mark Mitton, Elayne Kramer, David Shiner. Παρουσιάζει ο Λάμπρος Φισφής.

Στις 19:30 παρακολουθήστε τον Ρώσο θρύλο στο σκάκι και καλύτερο σκακιστή όλων των εποχών, Garry Kasparov, να συζητά με τη διεθνή «γκραν μαιτρ» του σκακιού, Judit Polgár- τη νεότερη των φημισμένων αδελφών Polgár, γνωστή κι ως η καλύτερη γυναίκα σκακίστρια.

Στις 20.45 απολαύστε μια μοναδική μουσική εμπειρία υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Καμαρωτού και τη συνοδεία της μεσόφωνου Άννας Παγκάλου. Το έργο Μετέωρη λαμβάνει χώρα στο υψηλότερο σημείο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το Ενεργειακό Στέγαστρο.

Η Άννα Παγκάλου στο έργο Μετέωρη.

Στις 22.00, σειρά έχει το Selected Shorts, η εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά αναγνώσεων λογοτεχνικών αποσπασμάτων του Symphony Space της Νέας Υόρκης. Παρακολουθήστε τους ηθοποιούς Nia Vardalos, Kathleen Chalfant, Sam Underwood και Valorie Curry να παρουσιάζουν τα έργα της επιλογής τους, εισάγοντάς μας με τον δικό τους τρόπο στον κόσμο της περίπλοκης σχέσης ανάμεσα στον άνθρωπο και τα δημιουργήματά του.

Τέλος στις 23.00 ακολουθεί βραδινό DJ set σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival. Ο DJ Zilla σε ένα DJ set σε ρυθμούς Downtempo.
Βρείτε τα εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση

Σήμερα τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν μια τσουγκράνα να παράγει μουσική, μια θερμοφόρα και μια λαμαρίνα να δημιουργούν ηχητικά εφέ στον κινηματογράφο, μέσα από την οπτικοακουστική παράσταση «Χρατς Μπαμ» της ομάδας Gnous. Αλλά και οι…μεγάλοι να βρουν άπειρες επιλογές μέσα από το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος, εδώ.

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει την online συλλογή του, με την προσθήκη νέων έργων. Σήμερα, η εικαστική καλλιτέχνης Molly Soda μάς καλεί να επανεξετάσουμε την εικονική μας παρουσία προκαλώντας ψηφιακή «αταξία» με το διαδραστικό web παιχνίδι «Reward».
Βρείτε το έργο εδώ.

H Molly Soda στο διαδραστικό web παιχνίδι «Reward».

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française προβάλει σήμερα στις 21:30 την παράσταση «Ζωρζ Νταντέν ή ο ανύπαρκτος σύζυγος» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Catherine Hiegel.
Δείτε το εδώ.

«Το Ελιξίριο του Έρωτα»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει τη διάσημη, ρομαντική, κωμική όπερα «Το Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, σε μουσική διεύθυνση του James Levine. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε τo εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18:00 την όπερα «Δον Κάρλος» του Ιταλού συνθέτη Τζουζέπε Βέρντι. Μαέστρος ο Marco Armiliato. Πρωταγωνιστεί ο Λουτσιάνο Παβαρόττι. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

Shakespeare’s Globe

Δείτε σήμερα την ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο Θερινής Νυκτός» (A Midsummer Night’s Dream) σε σκηνοθεσία του Dominic Dromgoole. Πρωταγωνιστούν οι Michelle Terry και John Light. Διαθέσιμη έως αύριο 28/7.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Δον Κάρλος»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα την εμβληματική ρομαντική κομεντί «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, όπως παρουσιάστηκε το 2019 στη σκηνή του Bridge Theatre, σε σκηνοθεσία Nicholas Hytner. Πρωταγωνιστούν οι: Gwendoline Christie, Oliver Chris, David Moorst και Hammed Animashaun.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b