ΣΥΝΤΑΓΗ
Ανατολίτικο λαχματζούν
Ένα νόστιμο ανατολίτικο πιάτο παραδοσιακής πίτας με πικάντικη γέμιση από κιμά και λαχανικά

Ανατολίτικο λαχματζούν
Monopoli Team
26.06.2020
A
A
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 +1/2 φλ. τσαγιού νερό χλιαρό
- 200 γρ. σκληρό αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ρίγανη
Για τη γέμιση
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 ντομάτες (κομμένες σε κυβάκια)
- 2 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 1 πράσινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 1 καυτερή πιπεριά (ψιλοκομμένη)
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στο κέντρο μία λακκούβα. Ρίχνουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
- Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι και τη ρίγανη, ανακατεύοντας λίγο και προσθέτοντας το αλάτι στο τέλος.
- Ζυμώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Για την γέμιση, βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αφού έχει φουσκώσει το ζυμάρι, στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και τη λαδώνουμε ελαφρώς.
- Πλάθουμε με την παλάμη μας ατομικές πίτες και τις στρώνουμε μέσα στο ταψί.
- Ρίχνουμε σε κάθε πίτα λίγο λάδι, βάζουμε τη γέμιση και την πατάμε με την παλάμη να στρώσει.
- Ραντίζουμε πάλι με ελάχιστο λάδι το κάθε κομμάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 25-30 λεπτά με αντιστάσεις.
Μερίδες: 6-8
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 2
Χρόνος προετοιμασίας: 90-95 λεπτά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔροσερό σορμπέ φράουλας από τη Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαΐου
Η Αργυρώ Χιώτη με τόλμη από το Εθνικό Θέατρο
Ντενεκεδούπολη Ξανά: Η παράσταση της ομάδας Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία
10 ιδέες για δημιουργική απασχόληση με τα παιδιά με θέμα την Άνοιξη
Eurovision 2025: Απόψε ο Α’ Ημιτελικός – Τα φαβορί και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Στέφανος Κακαβούλης: Ο «Βιτρούβιος» είναι μια πύλη προς τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου
Η Μαρίνα Σπανού σε καλοκαιρινή περιοδεία – Δύο συναυλίες στην Αθήνα
«Εκάβη»: Η Αγγελική Παπούλια και ο Χρήστος Πασσαλής στο Schauspielhaus Zürich
Phytobiosomes: Έργα του Costas Picadas στο Ερρίκος Ντυνάν – για καλό σκοπό
Plásmata 3: Ένας “παρηγορητικός περίπατος” στο Πεδίον του Άρεως γεμάτος τέχνη, γεύσεις και αγαπησιάρικη διάθεση