MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης: 15 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 15 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Τετάρτη 24 Ιουνίου.

«Doctor Atomic»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Δείτε σήμερα στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival RetroFuture του ΙΣΝ: SNF Dialogues: Τεχνολογία και Δημοκρατία σε Αλληλεπίδραση: Προοπτικές και Όρια, μια διαδικτυακή συζήτηση γύρω από τις επιπτώσεις της COVID-19 στην κοινωνία (18.30-20.00), The Oedipus Project από το Theater of War Productions, μια δραματοποιημένη ανάγνωση της αρχαίας τραγωδίας Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή (20.00-21.45). 

Τέλος, στις 22:00, o DJ Oyise κλείνει δυναμικά τη μέρα με dance διάθεση κι ένα βραδινό DJ set, σε συνεργασία με το Nyege Nyege Festival.
Βρείτε τα εδώ.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα στις 19:00, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της διαδικτυακής ηχητικής σειράς #snfccAtHome:Αναγνώσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με δύο διηγήματα του Κώστα Ταχτσή: Τα ρέστα και Το κόκκινο παλτό. Διαβάζει ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
Βρείτε τα εδώ.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με την σπουδαία όπερα του μπελ κάντο «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Γκαετάνο Ντονιτσέττι, ολοκληρώνεται, σήμερα στις 21:00, ο επιτυχημένος κύκλος διαδικτυακών μεταδόσεων Megaron Online. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η εξαίρετη αμερικανίδα σοπράνο Τζουν Άντερσον, πλαισιωμένη από δύο κορυφαίους λυρικούς τραγουδιστές, τον μεξικανό τενόρο Ραμόν Βάργκας (Εντγκάρντο Ρέηβενσγουντ) και τον ιταλό βαρύτονο Ρομπέρτο Φροντάλι.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Λουτσία ντι Λαμμερμούρ»

Ίδρυμα Ωνάση

Σε live YouTube premiere στις 21:00, οι RootlessRoot, δηλαδή η Λίντα Καπετανέα και ο Γιόζεφ Φρούτσεκ, κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης, όπως την φαντάζονταν το 2015, με το «Europium», την παραγωγή της Στέγης που παρουσιάστηκε σε διεθνή φεστιβάλ και οργανισμούς.
Βρείτε το εδώ.

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα έχει ο ηθοποιός Θανάσης Δόβρης διαβάζει απόσπασμα από τον «Μάκβεθ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε μετάφραση Γ. Χειμωνά.
Δείτε το εδώ.

«Electrocology of Sound Travel»

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει την online συλλογή του, με την προσθήκη νέων έργων. Σήμερα, η καλλιτέχνης ηλεκτρονικών μέσων, designer και ερευνήτρια Ari Melenciano, με το έργο «Electrocology of Sound Travel», δημιουργεί μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας ρίχνοντας τα φώτα σε 5 μεγαλουπόλεις την περίοδο της καραντίνας.
Βρείτε το έργο εδώ.

To πρώτο ελληνικό φεστιβάλ drag online

Το πρώτο ελληνικό, διαδικτυακό φεστιβάλ drag προβάλλεται μέσω της πλατφόρμας Gumroad, με drag shows από 27 performers και εισιτήριο 5 ευρώ, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου μεταξύ των καλλιτεχνών.
Δείτε το εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française από σήμερα στις 20:00 και μέχρι την Παρασκευή, θα ανεβάζει μια συζήτηση « La Causerie», με έναν ηθοποιό του θιάσου που θα απαντάει σε ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό. Κάθε μέρα θα απαντάει στις ερωτήσεις κι ένας άλλος ηθοποιός. Σήμερα, σειρά έχει ο Stéphane Varupenne.
Δείτε το εδώ.

«Una»

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει το «Una», μια δραματική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία του Benedict Andrews, βασισμένη στο έργο «Blackbird» του David Harrower, ο οποίος έγραψε επίσης το σενάριο της ταινίας.
Δείτε την ταινία εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Doctor Atomic» του Τζον Άνταμς, σε μουσική διεύθυνση του Άλαν Γκίλμπερτ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας. Μαέστρος ο Nicola Luisotti.
Δείτε τo εδώ.

«H Υπνοβάτις»

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 18:00, την όπερα «H Υπνοβάτις», μια ιταλική όπερα σε δύο πράξεις σε λιμπρέτο του Φελίτσε Ρομάνι και μουσική επένδυση του Βιντσέντζο Μπελίνι. Μαέστρος ο Γκυγιέρμο Γκαρσία Κάλβο.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Shakespeare’s Globe

Δείτε σήμερα την ρομαντική κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, «Όνειρο Θερινής Νυκτός» (A Midsummer Night’s Dream) σε σκηνοθεσία του Dominic Dromgoole. Πρωταγωνιστούν οι Michelle Terry και John Light. Διαθέσιμη έως τις 28/6.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα την παράσταση «Small Island», βασισμένη στο ομότιτλο βραβευμένο μυθιστόρημα της Andrea Levy, σε σκηνοθεσία Helen Edmundson. Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες Τζαμαϊκανών μεταναστών πρώτης γενιάς, ιχνηλατούνται οι σχέσεις μεταξύ της Τζαμάικα και του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έως το 1948.
Δείτε την εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b