MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ

Βρετανοί καλλιτέχνες καλούν για μία “πράσινη” ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού

400 καλλιτέχνες και προσωπικότητες του πολιτισμού καλούν την βρετανική κυβέρνηση να θέσει “πιο βιώσιμα θεμέλια για το μέλλον” κατά την ανάκαμψη μας από τον κορονοϊό.

Monopoli Team

Την στιγμή που ο κλάδος τους βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, 400 άνθρωποι του πολιτισμού στην Μ. Βρετανία δεν ξεχνούν ότι για να “αναρρώσει” ο πλανήτης μας από τον κορονοϊό, θα πρέπει το μέλλον μας να γίνει πιο βιώσιμο.

Έτσι, καλλιτέχνες όπως ο ηθοποιός Sir Mark Rylance, ο Neil Tennant από τους Pet Shop Boys, ο μουσικός Brian Eno, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του πολιτισμού όπως οι διευθυντές του Tate και του Εθνικού Θεάτρου Νέων υπογράφουν μια ανοιχτή επιστολή και ζητούν από την βρετανική κυβέρνηση, μαζί με τα σχέδια οικονομικής ανάκαμψης, να να υιοθετήσει παράλληλα και πιο “πράσινους” στόχους.

Αυτό σημαίνει πως ένας από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να είναι σίγουρα η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα. “Αυτό που θα αποφασίσετε τώρα θα δημιουργήσει τα βιώσιμα θεμέλια του μέλλοντος. Έχουμε την ευκαιρία ζωής να χτίσουμε ένα ανθεκτικό σχέδιο ανάκαμψης, που είναι δίκαιο και αντιμετωπίζει την κλιματική και οικολογική κρίση. Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει έτσι” έγραψαν.

Ακόμα και πριν τον κορονοϊό, πολλοί πολιτισμικοί φορείς και οργανώσεις είχαν επαναπροσδιορίσει τις συνεργασίες τους από εταιρίες ορυκτών καυσίμων. Για παράδειγμα, το Εθνικό Θέατρο έληξε την συμφωνία της με έναν από τους μεγαλύτερους χροηγούς της, την εταιρία καυσίμων Shell. Αντίστοιχα, η Royal Shakespeare Company σταμάτησε την συνεργασία της με την BP, παρά τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜ. Βρετανία: Πάνω από 400.000 εργαζόμενοι του θεάτρου άνεργοι12.09.2018

Η επιστολή αυτή θα αποσταλεί στον Υπουργό Πολιτισμού της Μ. Βρετανίας, Oliver Dowden, ο οποίος αντιμετωπίζει ακόμα τις αντιδράσεις για τα ελλιπή μέτρα στήριξης στους εργαζόμενους του πολιτισμού. Μάλιστα, ακόμα περισσότερες αντιδράσεις προκάλεσαν οι έρευνες που αποκαλύπτουν ότι μόνο στην Αγγλία πάνω από 400 χιλιάδες εργαζομενοι στον κλάδο του πολιτισμού θα μείνουν άνεργοι.

Πηγή: Guardian

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b