MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Soft cherry cake από το Cookbloggr

Ένα εποχιακό γλυκό με καταπληκτικά αρώματα και γεύση που θα αγαπήσετε όσοι είστε λάτρεις των κερασιών. Αφιερώστε μόνο 10’ λεπτά από τον χρόνο σας για να το δοκιμάσετε!

Monopoli Team

Υλικά που θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ κεράσια καθαρό βάρος με κουκούτσια
  • 350 γρ ζάχαρη
  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 ml γάλα
  • 50 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ γιαούρτι με γεύση κεράσι
  • 150 ml σπορέλαιο
  • Προαιρετικά ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ αλεύρι επιπλέον για τα κεράσια

Εκτέλεση
  1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια.
  3. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, τον χυμό, το ξύσμα.
  4. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γιαούρτι.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  6. Προσθέτουμε τα πάνω στέρεα υλικά στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και αφού τα πλύνουμε καλά τα τοποθετούμε σε πιάτο και τα ανακατεύουμε με το αλεύρι.
  8. Ρίχνουμε το 1/3 των κερασιών στο μείγμα και με μία μαρίζ ανακατεύουμε προσεκτικά.
  9. Σε ένα ταψί με αποσπώμενη βάση τοποθετώ λαδόκολλα και ρίχνω το μίγμα.
  10. Τέλος τοποθετώ τα υπόλοιπα κεράσια πάνω από την ζύμη χωρίς να τα πιέσω ιδιαίτερα.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
  12. Με ένα μαχαίρι πιέζουμε σε ένα σημείο να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ αλλιώς αφήνουμε 5’ λεπτά ακόμη.
  13. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #35: Γιουβέτσι στο φούρνο με χταπόδι12.09.2018

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b