ΣΥΝΤΑΓΗ
Στην κουζίνα με τα παιδιά #35: Γιουβέτσι στο φούρνο με χταπόδι
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΑυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.
Ράνια Κρασάκη
19.06.2020
A
A
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤο γιουβέτσι είναι τούρκικο φαγητό που όμως ελληνοποιήθηκε και κατέχει πλέον περίοπτη θέση στην ελληνική κουζίνα. Παραδοσιακά το γιουβέτσι φτιάχνεται με μοσχάρι. Εδώ μαγειρεύουμε μια καλοκαιρινή παραλλαγή του, με φρέσκο χταπόδι.
Η δουλειά του μικρού Chef!
Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, στο μέτρημα και στον τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.
Υλικά
- 1 κιλό χταπόδι
- 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
- 1 κρεμμύδι
- 3-4 φρέσκιες ντομάτες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνη
- λίγο κρασί λευκό
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- Κόβουμε την κουκούλα του χταποδιού και την καθαρίζουμε από τα εντόσθια. Κόβουμε και αφαιρούμε το «δόντι», στο σημείο που ενώνονται τα πλοκάμια, τα ξεχωρίζουμε μεταξύ τους και τα κόβουμε στα 2 ανάλογα με το μέγεθος τους.
- Πλένουμε το χταπόδι με άφθονο νερό και ιδιαίτερα τις βεντούζες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μόλις ροδίσει ρίχνουμε το χταπόδι. Το αφήνουμε να ρίξει όλα τα υγρά του, το σοτάρουμε καλά και σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε την ντομάτα το αλάτι, το πιπέρι ,τη δάφνη και λίγο νερό. Βράζουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και προσθέτουμε και το κριθαράκι.
- Τοποθετούμε το ταψί σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να χυλώσει το γιουβέτσι και να πάει ελαφρύ χρώμα το χταπόδι. Αν χρειασθεί περισσότερο βράσιμο το κριθαράκι προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
- Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #31: Cheesecake12.09.2018
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleA
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
- People, Places & Things, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στο Θέατρο Κνωσός
- Σκέφτομαι Δυνατά, του Florian Zeller σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς
- Billy Cobham: Ο ζωντανός θρύλος της τζαζ έρχεται στο Μέγαρο με το «Time Machine»
- Ρεμπέτικο για Παιδιά: Μια διαδραστική μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Telekom Μεγάλος Χορηγός του 67ου ΦΚΘ – Ειδική, δωρεάν προβολή της πολυαναμενόμενης σειράς “Σχέδιο Οδυσσέας”
People, Places & Things, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στο Θέατρο Κνωσός
Σκέφτομαι Δυνατά, του Florian Zeller σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη στο Μικρό Παλλάς
Billy Cobham: Ο ζωντανός θρύλος της τζαζ έρχεται στο Μέγαρο με το «Time Machine»
Ρεμπέτικο για Παιδιά: Μια διαδραστική μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Η Εύα των Αγγέλων, του Ιάκωβου Μυλωνά στον Τεχνοχώρο Black Diamond
Art Athina 2026: Η καρδιά της σύγχρονης τέχνης «χτυπά» φέτος στο Onassis Ready
Σωσμένος: Νέες ημερομηνίες παραστάσεων για την εκρηκτική σύμπραξη Μπισμπίκη – Κιτσοπούλου
Η Παραμόρφωση: Το νέο έργο του Γιάννη Αποσκίτη έρχεται στο Θέατρο Σημείο
Η ΔΕΗ δίνει ενέργεια για 3η χρονιά στο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας 2026