MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #31: Cheesecake

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα
Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα
author-image Ράνια Κρασάκη

Μπορεί αυτό το μπέρδεμα του γλυκού με το αλμυρό να ξενίσει τα παιδιά αλλά αυτή η δροσερή και γρήγορη συνταγή στο τέλος θα τα κερδίσει!

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και την ανάμειξη των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα
  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 80 γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος (όχι light)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕύκολο παγωτό από τη food blogger Nikis_food12.09.2018

Υλικά για την επάλειψη
  • 400γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 100 γρ. φρέσκιες φράουλες

Εκτέλεση

  1. Για να  φτιάξουμε τη βάση τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
  2. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί στρογγυλό με τσέρκι (περίπου 22 εκ.) και πιέζουμε καλά με τα χέρια ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 οC για 5 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Στη συνέχεια χτυπάμε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει το μείγμα μας και να έχουμε μια σφιχτή κρέμα.
  4. Τοποθετούμε μέσα στο ταψί με το μπισκότο την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
  5. Στη συνέχεια βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και αφαιρούμε το τσέρκι προσεκτικά. Προσθέτουμε την μαρμελάδα και την αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια και τέλος τοποθετούμε τις φράουλες ολόκληρες ή ψιλοκομμένες.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b