MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS

Όσκαρ: Προσπάθειες της Ακαδημίας για ενίσχυση της διαφορετικότητας στον κινηματογράφο

Η Αμερικανική Ακαδημία των Όσκαρ, παρουσίασε το «Academy Aperture 2025», ένα πλάνο για ενίσχυση της διαφορετικότητας μπροστά και πίσω από τις οθόνες.

Monopoli Team

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε πρόσφατα το πρόγραμμα «Academy Aperture 2025», που αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση της διαφορετικότητας στην κινηματογραφική κοινότητα, καθώς και στα βραβεία Όσκαρ.

«Παρόλο που η Ακαδημία έχει κάνει κάποια βήματα, γνωρίζουμε πως υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει προκειμένου να διασφαλιστούν δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους», ανέφερε σε δήλωση ο Dawn Hudson, διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας. «Η ανάγκη να ασχοληθούμε με το ζήτημα είναι επείγουσα. Για τον λόγο αυτό, θα διορθώσουμε – και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε – τους κανόνες και τις διαδικασίες ώστε να εξασφαλίσουμε το ότι θα ακουστούν όλες οι φωνές εξίσου», πρόσθεσε.

Γι’ αυτό, η Ακαδημία των Όσκαρ ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τον όμιλο Producers Guild of America, ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα των ηγετών της βιομηχανίας, που θα εφαρμόσουν νέους κανόνες στα Όσκαρ, έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η κατηγορία της Καλύτερης ταινίας θα αλλάξει από την επόμενη απονομή του 2021, και θα περιέχει 10 υποψήφιες ταινίες, αντί να αλλάζει κάθε χρόνο ο αριθμός, ως συνήθως.

Τέλος, η Ακαδημία θα εφαρμόσει μια τριμηνιαία διαδικασία προβολής μέσω του Academy Screening Room, του ιστότοπου προβολής ταινιών για τα μέλη της Ακαδημίας, ξεκινώντας επίσης με τα Όσκαρ του 2021. «Με τη δυνατότητα των μελών να βλέπουν ταινίες που κυκλοφορούν όλο τον χρόνο, η Ακαδημία θα διευρύνει την προβολή κάθε ταινίας, θα εξισορροπήσει τον ανταγωνισμό και θα εξασφαλίσει ότι όλα τα μέλη που ψηφίζουν θα μπορούν να δουν όλες τις υποψήφιες ταινίες», αναφέρθηκε σε σχετική δήλωση.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b