MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης ακυρώνει τις συναυλίες της φθινοπωρινής σεζόν

«Οι συναυλίες δεν πρόκειται να συνεχιστούν πριν τις 6 Ιανουαρίου 2021 το νωρίτερο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Φιλαρμονικής ορχήστρας.

Monopoli Team

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου, η Φιλαρμονική ορχήστρα της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως ακυρώνει τις συναυλίες της φθινοπωρινής σεζόν και δεν πρόκειται να συνεχίσει τις παραστάσεις πριν τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η απόφαση ακολούθησε και την ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης από την 1η Ιουνίου, που ανέφερε πως δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά πριν τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης: Ακυρώνει τις παραστάσεις της στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της12.09.2018

«Είμαστε σε μαραθώνιο», δήλωσε σε συνέντευξή της η Ντέμπορα Μπόρντα, διευθύνουσα σύμβουλος της ορχήστρας. «Είναι πιθανό να χάσουμε ολόκληρη την επόμενη σεζόν. Αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να βρούμε κάποιο τρόπο να πραγματοποιήσουμε κάποιες παραστάσεις. Πρέπει να υπάρχει ζωντανή μουσική για το κοινό μας», πρόσθεσε.

Τι γίνεται με τα μέλη της ορχήστρας;

Όπως και η Όπερα, η Φιλαρμονική είναι κλειστή από τον Μάρτιο, αλλά συνεχίζει να προσφέρει ιατρική κάλυψη στα μέλη της ορχήστρας, της χορωδίας και των διοικητικών στελεχών της. Όσον αφορά στα μέλη της ορχήστρας, συνεχίζουν να πληρώνονται από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο, όπου θα λήξει το συμβόλαιό τους, κερδίζοντας 2,200 δολάρια την εβδομάδα (το 75% του βασικού μισθού τους). Οι μουσικοί και η διοίκηση θα συναντηθούν μέσα στο καλοκαίρι για να συζητήσουν την περίπτωση ενός νέου συμβολαίου.

Η Μπόρντα θα ανακοινώσει έως τα τέλη Ιουνίου ένα σχέδιο για την επιβίωση του οργανισμού από το κλείσιμο και ελπίζει να δημιουργήσει κάποια συναυλίες με τη μορφή του…social distancing, για μικρότερο αριθμό κοινού.

Απώλειες

Η ακύρωση των συναυλιών το φθινόπωρο σημαίνει την απώλεια περίπου 9 εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα εισιτηρίων, ενώ παράλληλα, η Φιλαρμονική έχει χάσει πάνω από 10 εκατομμύρια από τον Μάρτιο, που είχε βάλει λουκέτο.

Ανακαίνιση του David Geffen Hall

Στα καλά νέα, όμως: Πρόκειται να ανακαινιστεί η αίθουσα συναυλιών David Geffen, όπου στεγάζεται η Φιλαρμονική ορχήστρα και το Lincoln Center. Το έργο θα κοστίσει 500 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται να ξεκινήσει το 2022. Η κ. Μπόρντα όμως επισημαίνει πως μπορεί να ξεκινήσει και νωρίτερα, αφού το φθινόπωρο δεν θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b