MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΌΠΕΡΑ

Μητροπολιτική Όπερα Νέας Υόρκης: Ακυρώνει τις παραστάσεις της στη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της

Ακυρώνοντας όλες τις παραστάσεις του φθινοπώρου και με πλάνα να επιστρέψει την Πρωτοχρονιά, αυτή θα είναι η μεγαλύτερη απουσία της θρυλικής Μητροπολιτικής Όπερας, εδώ και έναν αιώνα.

Monopoli Team

Ανάμεσα στους σπουδαίους χώρους πολιτισμού της Νέας Υόρκης που έκλεισαν λόγω κορονοϊού βρίσκεται φυσικά και η Μητροπολιτική Όπερα. Τα νέα για το κλείσιμο της Met Όπερας ανακοινώθηκαν στις 16 Μαρτίου, στην αρχή της κρίσης του covid 19, ενώ η όπερα δεν έχει ανοίξει από τότε, μιας και η Νέα Υόρκη συνεχίζει να βιώνει την πανδημία, με 372 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα αυτή τη στιγμή.

Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου η θρυλική Όπερα επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο. Σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι η πανδημία του κορονοϊού αναγκάζει την εταιρεία να ακυρώσει τις παραστάσεις της φθινοπωρινής σεζόν. Αυτό θα ωθήσει την Μητροπολιτική Όπερα σε μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις της στην ιστορία της, ενώ πολλοί από τους καλλιτέχνες της, που έχουν να πληρωθούν από τον Μάρτιο, βρίσκονται σε ακόμα πιο δυσμενή θέση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι της όπερας ελπίζουν να επιστρέψουν με ένα μεγάλο Πρωτοχρονιάτικο Gala. Μιας και η τελευταία τους παράσταση έγινε στις 11 Μαρτίου, αυτό σημαίνει πως αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αποχή της όπερας στα 137 χρόνια λειτουργίας της.

“Είναι ξεκάθαρο ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση και η μεγαλειώδης όπερα δεν μπορούν να συμβιώσουν” δήλωσε στην New York Times ο γενικός διευθυντής της όπερας, Peter Gelb. “Δεν αφορά το κοινό μόνο, αλλά την υγεία της εταιρείας. Δεν μπορούμε να βάλουμε την συμφωνική ορχήστρα στη συνηθισμένη θέση της και να έχουμε τους ερμηνευτές τόσο κοντά μεταξύ τους στη σκηνή” πρόσθεσε.

Ο κορονοϊός έχει ήδη αφαιρέσει τη ζωή δύο εργαζομένων της Met: τον βιολιστή Vincent J. Lionti και τον βοηθό μαέστρου Joel Revzen. Επομένως, είναι λογικοί οι δισταγμοί των υπεύθυνων της όπερας.

Οι σημαντικές οικονομικές συνέπειες

Ο γενικός διευθυντής της Όπερας δήλωσε στην ίδια συνέντευξη στην New York Times ότι πρόκειται να αντιμετωπίσουν μία από τις σοβαρότερες οικονομικές κρίσεις που έχει γνωρίσει η εταιρεία τους. Η ακύρωση της αρχής της σεζόν 2020-21, που περιλαμβάνει παραστάσεις 3 μηνών, livestream προβολές και το πολύ κερδοφόρο εναρκτήριο Gala, θα κοστίσει στην εταιρεία περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα θέατρο στην Γερμανία ανοίγει ξανά και μεταφέρει την θεατρική εμπειρία της μετα-κορονοϊού εποχής12.09.2018

Παράλληλα, αυτό έρχεται σε μία πολύ κακή στιγμή, καθώς ακυρώνονται μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις που αναμενόταν να κάνουν μεγάλη επιτυχία. Μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών της Met στο box office, αυτό θα τους χάριζε μια πολύ απαραίτητη ανάσα.

Ευτυχώς, η Met έχει ακόμα την βοήθεια των υποστηρικτών της, οι οποίοι δώρισαν 60 εκατομμύρια τους τελευταίους δύο μήνες. Φυσικά, βοήθησαν πολύ και οι online παραστάσεις που πρόσφερε για δωρεάν streaming, οι οποίες προσέλκυσαν 20 χιλιάδες νέους δωρητές. Παράλληλα, το μεγάλο At-Home Gala που προβλήθηκε τον Απρίλιο με τους μεγαλύτερους αστέρες της όπερας προσέλκυσε 750 χιλιάδες θεατές, που συνολικά δώρισαν 1,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το μέλλον της Μητροπολιτικής Όπερας

Η επερχόμενη σεζόν της Met, λοιπόν, θα είναι φυσικά πολύ διαφορετική από αυτή που είχαν προγραμματίσει. Συγκεκριμένα, θα αναβληθούν οι παραστάσεις: “Die Zauberflöte” και “Don Giovanni” του Μότσαρτ, καθώς και οι νέες παραγωγές της  “Άιντα” του Βέρντι και “The Fiery Angel” του Prokofiev.

Κάρμεν στη Μητροπολιτική Όπερα

Κάρμεν στη Μητροπολιτική Όπερα

Τον Φεβρουάριο, που κανονικά δεν θα λειτουργούσε η όπερα, θα προβάλλει δημοφιλείς παραστάσεις όπως η Κάρμεν και η Τραβιάτα.

Θα συνεχιστούν, όμως, η νέα παραγωγή του Ivo van Hove “Dead Man Walking” του Jake Heggie, καθώς και η πολυαναμενόμενη αναβίωση του Die Frau Ohne Schattenτου Στράους.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b